|

Rütbesini Başkomutan takacak

Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı Harekatları’nın komutanı Korg. İsmail Metin Temel’e, orgenerallik rütbesini Cumhurbaşkanı Erdoğan takacak. Erdoğan, bugün Genelkurmay Başkanlığı’nda ‘or’ rütbesine terfi eden iki ismin rütbe takma törenine katılacak. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim sürecinde Temel için “Apoletlerini sökeceğim” demiş ve büyük tepki görmüştü.

Kıymet Sezer
04:00 - 29/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:20 - 29/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Korgeneral İsmail Metin Temel’e, orgenerallik rütbesini Başkan Erdoğan takacak.
Korgeneral İsmail Metin Temel’e, orgenerallik rütbesini Başkan Erdoğan takacak.

2 Ağustos’ta toplanan Yüksek Askeri Şura’da orgeneral/oramiralliğe terfi eden iki isim için bugün Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda rütbe takma töreni düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması beklenen törende 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal yeni rütbelerini alacaklar. Böylelikle 30 Ağustos tarihi itibariyle, bir süredir “kor” rütbesinde yürütülen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile 2. Ordu Komutanlığı görevleri yeniden orgeneral/oramiral rütbesine terfi etmiş olacak.

İNCE, ‘APOLETLERİNİ SÖKECEĞİM’ DEMİŞTİ

Orgenerallik rütbesini Başkomutan Başkan Erdoğan’ın takması beklenen 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel için seçim sürecinde CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce “Apoletlerini sökeceğim” demişti. FETÖ üyesi teröristlere uygulanan bu muameleyi FETÖ ve PKK terör örgütleriyle mücadelesiyle tanınan kahraman bir komutana uygulama vaadinin İnce’ye faturası büyük olmuş ve halktan sert tepki görmüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün Genelkurmay Karargahı’nda düzenlenecek törene katılması halinde Korgeneral Temel’e orgenerallik rütbesini bizzat takacağı öğrenildi. Başkomutan Erdoğan, İnce’nin sökemediği Korgeneral Temel’in apoletine, orgenerallik yıldızını ekleyecek.

ORGENERAL RÜTBESİYLE KANDİL’E YÜRÜYECEK

Korg. Temel, Suriye kuzeyinde Amerika’nın planlarını ve sınır boyunca yerleştirilen teröristlerin türlü tuzaklarını bozan Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarının komutanı olarak halen, Cerablus’tan İdlib’e uzanan hilalde sözde müttefiklerimizin desteğindeki terörist unsurlara karşı yürütülen mücadeleye komuta ediyor ve Suriye’deki yeni operasyon hedeflerine ilişkin çalışmaları da bizzat yürütüyor. Korg. Temel ve emrindeki askerin, Fırat’ın doğusuna yönelmesi olası operasyonlara karşı da göreve hazır oldukları belirtiliyor. Korgeneral Temel’in orgenerallik rütbesindeki önemli bir görevi de Irak kuzeyinde PKK terör örgütüne darbe vurmak olacak. 2. Ordu Komutanlığı’nı 2 yıldır korgeneral rütbesiyle yürüten İsmail Metin Temel, orgeneral rütbesiyle, Kandil’e uzanması beklenen Irak kuzeyindeki sınır ötesi harekatı bizzat yönetecek.

  • Askerlerin ‘baba’sı Temel Paşa
  • Emrindeki askerlerin “baba” lakabıyla tanıdığı komutan Temel’in, görev yaptığı yerlerde emrindeki erlerin gece koğuşlarını gezerek üstlerini örttüğü, rütbeli subayları yanından uzaklaştırarak onların sorunlarını dinlediği, askere moral olsun diye makam arabasının camlarını açarak yüksek sesli müzikle askerlere moral verdiği anlatılmıştı. Temel 2007 yılında şehit olan askeri Şırnaklı er Şeref Bulut’a verdiği ‘Annene bakacağım’ sözünü yıllardır yerine getirmesiyle de gündeme gelmişti.


Teröristlerin inlerini karış karış biliyor

30 Ağustos itibariyle orgeneralliğe terfi edecek olan Korgeneral İsmail Metin Temel, Türkiye sınırlarında PKK terör örgütüne büyük darbe vuran terörle mücadele operasyonlarındaki başarıları ile TSK’da efsane olmuş bir komutan. Korgeneral Temel, Silahlı Kuvvetler’deki görev süresinin büyük bir bölümünü terörle mücadele bölgesinde ve Irak kuzeyinde PKK terör örgütüyle mücadele ederek geçirdi. Bundan 26 yıl önce Irak kuzeyinde hedef tespiti yaparak Hava Kuvvetleri’nin terörist hedefleri vurmasının koordine edilmesi operasyonunda görev alan İsmail Metin Temel, henüz yüzbaşı rütbesindeyken çekilen bu fotoğraflarda, Irak sınır ötesinde terörist sığınakları karış karış tespit etmişti.


PKK’NIN KORKULU RÜYASI

Peşmerge kıyafetiyle terörist avına çıkan Temel, 2.5 ay süresince operasyona sahadan büyük katkı sunmuştu. Korgeneral Temel, son olarak, İkiyaka Dağları’nda çay içtiği bir fotoğraf karesiyle de teröristlerin korkulu rüyası olmuştu.


Korg. Temel’in, terör elebaşı Abdullah Öcalan’ın “çay içmeyi özledim” dediği İkiyaka dağlarında çay içtiği fotoğraf karesi terörist örgüte büyük çöküntü yaratmıştı. O fotoğraf karesi, terörist örgütün “girilmez” addettiği 3 bin 200 rakımlı İkiyaka bölgesi terörden arındırılması ertesinde çekilmiş, bölgeye dev bir Türk bayrağı açılmış ve korkusuz pilotlar zafer uçuşları yapmışlardı.

#İsmail Metin Temel
#Apolet
#Başkan Erdoğan
6 yıl önce