|

Sağlık Bakanı Koca: Tam kapanma bir zaruret halini almıştı

Dün akşam itibariyle başlayan 17 günlük tam kapanmaya ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bir zaruret halini almıştı. Vaka sayılarını düşürmesini umuyoruz. Salgını yenmek için etkili bir aşılama oranına ulaşmalıyız. Vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Bayramı, bayram gibi yaşamak istiyoruz" dedi.

12:47 - 30/04/2021 Cuma
Güncelleme: 13:54 - 30/04/2021 Cuma
Yeni Şafak
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Antalya Valiliği’nde açıklamalarda bulundu. 17 günlük tam kapanmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Koca, şunları söyledi:

"Vakaların hızlı düşüşünü bekliyoruz"

İki haftadır uygulanan tedbirlerin vaka sayısında istediğimiz düşüş hızını sağlayamaması sebebiyle 17 günlük kapanma dönemiyle vaka sayılarında hızlı düşüşü sağlayacağımıza inanıyorum. Tam kapanma bir zaruret halini almıştı.

"65 yaş üstünün yüzde 85'i aşılandı"

Salgını yenmek için etkili bir aşılama oranına ulaşmalıyız. 65 yaş üst vatandaşlarımız yüzde 85 aşılandı. Sırası geleni aşılamaya davet ediyorum. Vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Bayramı, bayram gibi yaşamak istiyoruz.


"Bu sistemi etkin uygulayan nadir ülkelerdeniz"


Salgınla mücadelede bildiğiniz gibi filyasyonun önemi büyük. Bu sistemi dünyada etkin şekilde uygulayabilen nadir ülkelerden biriyiz. Filyasyon ekiplerimiz hem temaslıları belirleyip izole etmek hem vatandaşlarımıza ilaçlarını ulaştırmak için canla başla mücadele ediyor.

#Fahrettin Koca
#Tam Kapanma
#Sağlık Bakanı
#Vaka Sayısı
#Zaruret
3 yıl önce