|

Saldırı Cumhuriyet'in bütün kurumlarına

Yeni Şafak
00:00 - 18/05/2006 Perşembe
Güncelleme: 16:26 - 13/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Başbakan Tayyip Erdoğan, Danıştay 2. Daire üyelerine yapılan silahlı saldırının Cumhuriyet'in bütün kurumlarına karşı yapıldığını söyledi. Erdoğan, Finlandiya Başbakanı Matti Vanhanen ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, "Saldırı ile Daire'nin aldığı türban kararları arasında bir bağlantı olabilir mi?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Öncelikle bu saldırı cumhuriyetimizin en önemli kurumlarından bir tanesine, onun mensuplarına ve özellikle insan hakları, demokrasi mücadelesi verdiğimiz, Türkiye olarak birliğimizin, beraberliğimizin güç kazanmaya başladığı bir döneme rastlaması sebebiyle asla tasvip edilemez ve kesinlikle karşılığı neyse şiddetle bunun karşılığını bulması gereken bir süreçtir, bir olaydır."

'TÜRBAN' DEMEK ÇİRKİN

Başbakan Erdoğan, Finli bir gazetecinin, "Başörtüsü konusuyla ilgili olarak, 'Erken' olduğunu söylemişsiniz. Sizin bu kararları eleştirmenizin de bu gerilimi yapmasına etkisi olduğunu düşünüyor musunuz" sorusuna ise "Yapılan olay lanetlenesi bir olaydır. Bunu başörtüsü konusuyla ilişkili hale getirmek veya benim seçim öncesi kanaatlerimi bu noktada bununla ilişkili hale getirmek bu daha çirkin bir yaklaşımdır" cevabını verdi.

Erdoğan, Danıştay Başkanlığı'nı ziyareti sırasında da "İnanıyorum ki, çok kısa zamanda falin yakalanmış olması büyük bir avantaj. Önemli bir şeydir. Bu menfur saldırının Cumhuriyetimizin bütün kurumlarına karşı yapıldığını düşünüyorum" dedi. Erdoğan, hayatını kaybeden Danıştay 2. Daire üyelerinden Mustafa Yücel Özbilgin'e Allah'tan rahmet ailesine de başsağlığı diledi.

GEREKÇESİ OLMAZ

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de Kolombiya Dışişleri Bakanı Carolina Barco ile görüşmesinin ardından basın toplantısında saldırıyı şiddetle kınadığını belirtti. "Gerekçesi olamaz, saldırı bize yapılmıştır" diyen Gül ve hükümetin Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan saldırıyı da bu olayla birlikte ele aldığını açıkladı. Gül, "Yüksek bir mahkemeye yapılmış saldırıyı, hepimize yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz'' dedi. Gül, Danıştay'ın türbanla ilgili aldığı kararların anımsatılması üzerine de, "Ne olursa olsun söylediklerim aynen geçerlidir. Hiçbir şekilde izahı söz konusu olamaz'' şeklinde konuştu. Bu arada Gül, bugün İstanbul'da yapılacak Türk-Amerikan İş Konseyi Genel Kurulu'na katılma programını iptal etti.

  • HABER MERKEZİ / ANKARA
    MİT'TEN BİLGİ ALDI

    Başbakan Erdoğan, Finlandıya Başbakanı Hanen'i ağırladıktan sonra Devlet Bakanı Şahin ve Adalet Bakanı Çiçek'ten saldırıyla ilgili bilgi aldı. Erdoğan Danıştay'ı ziyaretinin ardından da akşam saatlerinde MİT Başkanı Emre Taner'i kabul ederek saldırı hakkında bilgi aldı.


  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 yıl önce