|

Samast emniyette susturuldu

Ogün Samast’ın savcıya yazdığı mektupta verdiği üçüncü ismin kim olduğu merak edilirken Yeni Şafak suikast soruşturmasıyla ilgili çarpıcı bir bilgiye daha ulaştı. TEM Şube’de korkudan titreyen Samast’ın konuşmak üzereyken Başkomiser M.K. tarafından sakinleştirilerek susturulduğu öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 22:05 - 7/12/2014 Pazar
Yeni Şafak
Dink soruşturması kapsamında savcıya yazdığı mektubun ardından ifadesi alınan Ogün Samast’ın verdiği üçüncü ismin kim olduğu merak edilirken Yeni Şafak çarpıcı bir bilgiye daha ulaştı. Ogün Samast’ın suikastın hemen ardından yakalandıktan sonra getirildiği TEM Şube’de korkudan titrediği, tam konuşmak üzereyken, adı daha sonra paralel yapı ile birlikte gündeme gelen Başkomiser M.K. tarafından sakinleştirilerek susturulduğu öğrenildi. Aynı başkomiserin Erhan Tuncel ile de kamerasız bir odada baş başa görüştüğü belirtildi.

ŞUBEYE GELDİĞİNDE KONUŞMAYA HAZIRDI

Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın suikast sonrası yakalandıktan sonra ilk ifadesinin alınması amacıyla getirildiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde o dönem görev yapan soruşturmada görevli Başkomiser M.K. tarafından susturulduğu iddia edildi. Şubeye getirildiğinde oldukça korktuğu, o an konuşmaya hazır olduğu görülen Samast’ın yaklaşık bir saat kaldığı başkomiserin odasından çıktıktan sonra korkuyu üzerinden attığı öğrenildi. Sonraki sorgularda bir daha ağzını açmayan Samast, şubede her başı sıkıştığında aynı başkomiseri çağırdı. 

SORGU TUTANAKLARI SERVİS EDİLDİ 

Hrant Dink suikastının hemen ardından Trabzon’dan yaklaşık 50 kişi getirilerek İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulanmıştı. TEM Şube’de alınan ifadeler henüz zanlılar ve avukatlarınca imzalanmadan önce paralel yapı mensubu polislerce basına sızdırıldığı öğrenildi. Olay ile ilgili haberlerin şubeye gelen gazeteler aracılığıyla Erhan Tuncel’e okutularak ifadesinin yönlendirildiği belirtildi. Bu hukuksuz uygulamaların TEM Şube’deki bazı polis memurlarını rahatsız ettiği, rahatsız olan polislerin soruşturma dışında tutulması için özel çaba gösterildiği de öğrenildi. 

Erhan Tuncel’e özel muamele

Başkomiser M.K.’nın Erhan Tuncel’i de emniyette kayırdığı öne sürüldü. Emniyetteki tüm sorguların kameralı sorgu odasında yapılmasına rağmen Başkomiser M.K.’nın Tuncel’i kamera bulunmayan bir odaya aldırdığı ve burada bir süre Tuncel ile konuştuğu belirtiliyor. 17 Aralık sonrasında da adı sıkça gündeme gelen başkomiserin İstanbul’da görev yaptığı süre içerisinde önemli terör şüphelilerini sorguya almadan önce kendi odasına alarak bir süre odada yalnız kaldığı dile getirildi. Paralel yapıya yakınlığıyla bilinen Başkomiser M.K.’nın Dink suikastı soruşturmasının polis tahkikatı aşamasında önemli görevler aldığı, Terörle Mücadele Şubesi’nde görevli memurlarla birlikte Trabzon’a giderek Dink suikastıyla ilgili çalışmalar yaptığı da kaydedildi.

#Dink
#Ogün Samast
#Erhan Tuncel
9 yıl önce