|

İstanbul Başsavcılığı'ndan Cemal Kaşıkçı açıklaması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, dikkati çeken en önemli iki husus; Kaşıkçı'nın Konsolosluğa girer girmez hemen boğulduğu ve cesedinin parçalanarak yok edildiği oldu.

Yeni Şafak
16:22 - 31/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 08:32 - 1/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Kaşıkçı olayında rol alan, Suudi timinin en önemli ismi istihbarat albay Maher Abdulaziz Murreb'in infaz trafiği ortaya çıktı.
Kaşıkçı olayında rol alan, Suudi timinin en önemli ismi istihbarat albay Maher Abdulaziz Murreb'in infaz trafiği ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Maktul Cemal Kaşıkçı, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluk binasına girer girmez daha önceden planlanan bir cinayet doğrultusunda boğularak öldürülmüştür. Cesedi, önceden yapılan planlama doğrultusunda parçalanarak yok edilmiştir"

  • İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Suudi Arabistan Başsavcısı'na sordukları soruların cevaplarını alamadı.

2 Ekim’de girdiği Suudi Arabistan Başkonsolosluk binasında 15 kişilik suikast timi tarafından öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturması devam ediyor.

Soruşturma ile ilgili en büyük soru olan Cemal Kaşıkçı’nın cesedinin nerede olduğuna ise henüz yanıt bulunamadı.


Kaşıkçı'nın öldürülmesi

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'dan, 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra haber alınamadı.

Türk yetkililerin inceleme başlatarak olayın üzerine gitmesiyle Kaşıkçı'yı öldürmek üzere Suudi Arabistan'dan konsolosluğa özel bir infaz timi geldiği, cesedin yok edilmesi için ormanlık alanda keşif yapıldığı ve binadaki delillerin karartılmaya çalışıldığı detayları ortaya çıktı.

  • Dünya gündeminin ön sıralarına yerleşen bu gelişmeler üzerine, Suudi Arabistan yönetimi 18 gün sonra gazetecinin konsoloslukta öldürüldüğünü kabul etmek zorunda kaldı. Suudi tarafının olayın planlı bir cinayet olmadığı iddiası ise uluslararası kamuoyunda kabul görmedi. Çok sayıda ülkeden tepkiler devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "planlı cinayet"in talimatını veren kişiye kadar tüm ayrıntılarının açıklığa kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

ABD Başkanı Donald Trump ise bir taraftan Suudi Arabistan'a yaptırım uygulanabileceğini dile getirirken diğer taraftan ikili ilişkilerini bozmak istemediği sinyalini verdi.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak gerekli işbirliğini yapma sözü verirken, Riyad'daki başsavcılık cinayetin planlı olduğunu açıkladı.


#Cemal Kaşıkçı
#Cinayet
5 yıl önce