|

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz için İstanbul Adalet Sarayı'nda anma töreni

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın terör örgütü DHKP-C üyelerince adliyedeki odasında rehin alındıktan sonra silahla öldürülmesinin üzerinden 6 yıl geçti. Şehit Savcı için bugün İstanbul Adalet Sarayı'nda anma töreni düzenlendi.

10:13 - 31/03/2021 Çarşamba
Güncelleme: 12:20 - 31/03/2021 Çarşamba
Diğer
Şehit savcı Kiraz, hain terör saldırının 6'ıncı yılında anıldı.
Şehit savcı Kiraz, hain terör saldırının 6'ıncı yılında anıldı.

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki makam odasında görevi başında terör örgütü DHKP-C üyelerince şehit edilen cumhuriyet savcısı 46 yaşındaki Mehmet Selim Kiraz, katledilişinin 6. yılında unutulmadı.

Şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda anma töreni gerçekleştirildi.

Anma törenine hakimler, savcılar, avukatlar ve protokolün yanı sıra şehidin babası Hakkı Kiraz da katıldı.

Törende konuşma yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, göreve başlar başlamaz Kiraz’ın odasını ziyaret ettiğini söyleyerek, “Odadaki her bir parça eşyası onun hatırasını bugüne taşıyordu” dedi.

HATIRASININ ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUZ

Mehmet Selim Kiraz ile İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde sınıf arkadaşı olduklarını anlatan Şaban Yılmaz,
“Daha sonra hakim-savcı adayı olarak eğitim merkezinde de hukukumuz devam etti. Çalışkan, başarılı, disiplinli bir öğrenciydi. Her yönüyle hepimize örnek bir arkadaştı. Hatırasının önünde saygı ve hürmetle eğiliyor, böylesi kıymetli bir evladı yetiştiren anne ve babasının ellerinden öpüyoruz”
dedi.

Başsavcı Yılmaz'ın ardından kürsüye davet edilen baba Hakkı Kiraz'ın konuşması ise katılımcıları duygulandırdı. Baba Kiraz şöyle konuştu:

"SIRTIMIZ YERE GELMEZ"

"6 yıl önce bugün yine burada beraberdik. Ama o gün bizim için ve bütün Türkiye için çok karanlık bir gündü. Fakat Elhamdülillah o gün beraberdik, ondan sonra da beraberdik ve bugün de beraberiz. Ne mutlu bizim bu beraberliğimize. Bizler böyle beraber olduktan sonra, ölüsüne ve dirisine böyle saygılı bir milletin ferdi olduktan sonra inşallah sırtımız yere gelmez. Rabbim sizleri muhafaza etsin. Allah sizleri korusun, devletimize, milletimize de zeval vermesin.


"EVLAT ACISI ÇOK ZOR"

Hakikaten çok zor. Bir evlat acısını Allah kimseye göstermesin ama elbette ki her şeyin bir bedeli vardır. Yani eğer biz bu milletin bir ferdi isek, bu değerli vatanda yaşıyorsak, mutlaka ve mutlaka bir bedeli vardır. Canımızın ve damarımızdaki kanımızın ne kıymeti vardır? Bir Mehmet Selim gider ama binlerce Mehmet Selim doğarız.

"HER BİRİNİZİ BİRER SELİM GİBİ GÖRÜYORUM"

Rabbim sizlere zeval vermesin. İnanıyorum, siz de inanın ben her birinizi birer Selim gibi görüyorum. Hepinizi çok seviyorum. Rabbim sizlere de zeval vermesin. Sizler olduktan sonra elbette ki bu vatan için biz öleceğiz, yeri geldiği zaman. Kimse ölmek istemez ama eğer söz konusu vatansa ölüm bizim için şereftir, gururdur, namustur, onurdur. Ama bu ülkenin birlik ve beraberliğine kasteden o hainler için de, herkes bunu çok iyi bilsin ki ölümdür, korkudur, kabustur."

GÜL: “ONA KURŞUN SIKANLAR YARGIYI HEDEF ALMIŞLARDIR”

Baba Kiraz’ın konuşmasının ardından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün gönderdiği mesaj okundu. Gül gönderdiği mesajda, Mehmet Selim Kiraz’ı menfur bir terör saldırısında kaybetmenin üzüntüsünü hala derinden hissettiğini söyleyerek, “Ona kurşun sıkan teröristler aslında ülkemizin bölünmez bütünlüğünü ve demokratik hukuk devletimizin ayrılmaz parçası olan yargıyı hedef almışlardır” dedi.

“TERÖR ÖRGÜTLERİ YOK OLMAYA MAHKUMDUR”

Terör örgütlerinin amaçlarına ulaşamayacağını söyleyen Gül, “Terör örgütleri yok olmaya lanetlenmeye mahkumdur. Onlarla kahramanca mücadele eden şehitlerimizin adı ve aziz hatırası ise her zaman kalbimizde yaşamaya devam edecektir. Mehmet Selim Kiraz adı da hem kalbimizde hem de ülkemizin birçok kurum ve kuruluşunda yaşamaya devam edecek, şehit savcımızı her zaman hayırla, duayla ve rahmetle yad edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından şehit savcı Mehmet Selim Kiraz’ın makam odasına karanfil bırakılarak dua okundu.



#Şehit savcı
#Mehmet Selim Kiraz
#Çağlayan Adliyesi
3 yıl önce