|

Şehitler uğurlandı: 4 ay önce nişanlanmıştı

Pençe-Kilit Operasyonu’nda çıkan çatışmada yaralanan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Uzman Çavuş Muhammed Serttaş Diyarbakır’da, önceki gün şehit düşen Uzman Çavuş İslam Sancak Samsun’da son yolculuklarına uğurlandı. 4 ay önce nişanlanan İslam Sancak, düğün hazırlığı yapıyordu.

00:00 - 31/05/2022 Salı
Güncelleme: 20:36 - 30/05/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
İslam Sancak
İslam Sancak

Pençe-Kilit’ten iki acı haber daha. Irak’ın kuzeyinde yürütülen operasyonda 27 Mayıs’taki çatışmada yaralanan P.Uzman Çavuş Muhammed Serttaş (28) tedavi gördüğü hastanede önceki gün şehit oldu. 29 Mayıs’ta çıkan çatışmada ise P.Uzman Çavuş İslam Sancak (30) şehit düştü. Şehit askerler dün son yolculuklarına uğurlandı.


  • Muhammed Serttaş için Diyarbakır’da, İslam Sancak için Samsun’da cenaze töreni düzenlendi. Diyarbakır Sur’daki törende şehidin babası annesini yakınları teselli etti. Şehidin yengesi Çiğdem Serttaş, Kürtçe “Hoş geldin Muhammed” diye ağıt yaktı. Şehit asker Yenişehir’deki Hava Şehitliği’nde toprağa verildi. Samsun’da ise oğlunun tabutuna sarılan acılı anne Hanım Sancak, “Oğlum beni bıraktın gittin. Daha sana düğün yapacaktım. Beni yaktın yıktın. Yaraların çok muydu ben senin yaralarına merhem olurdum” deyip gözyaşı döktü. Şehidin nişanlısı Meyra Ayvaz da gözyaşlarına hakim olamadı. Sancak’ın naaşı, Tekkeköy’de kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığına defnedildi. 4 ay önce nişanlanan İslam Sancak’ın, bu yaz için düğün hazırlığı yaptığı öğrenildi.

11 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, 6 PKK’lı etkisiz hale getirildi. Suriye’de ise Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı Harekatı bölgelerinde tespit edilen PKK/YPG’li 5 terörist ateş destek vasıtalarıyla vuruldu.


#Pençe-Kilit Operasyonu
#Muhammed Serttaş
#Diyarbakır
#İslam Sancak
#Samsun
#Meyra Ayvaz
2 yıl önce