|

Şehitlere vefa

İstanbul Emniyet Müdürlüğü 46 şehit yakınını ev sahibi yaptı. “Şehit Ailelerine Ev Alım Projesi” ile evi olmayan ve maddi sıkıntı çeken aileler belirlendi. Daha sonra da ailelere konut alımında kullanılmak üzere 300’er bin lira maddi yardım yapıldı.

Şahin Şen
04:00 - 18/03/2019 Monday
Güncelleme: 11:50 - 18/03/2019 Monday
Yeni Şafak
Emniyet Müdürlüğü Türkiye’nin çeşitli şehirlerindeki şehit yakınlarını İstanbul’da ağırlıyor
Emniyet Müdürlüğü Türkiye’nin çeşitli şehirlerindeki şehit yakınlarını İstanbul’da ağırlıyor

İstanbul Emniyet Müdürlüğü 46 şehit yakınını ev sahibi yaptı. “Şehit Ailelerine Ev Alım Projesi” ile evi olmayan ve maddi sıkıntı çeken aileler belirlendi. Daha sonra da ailelere konut alımında kullanılmak üzere 300’er bin lira maddi yardım yapıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, vatanı için canını feda eden şehitlere olan vefasını ortaya koydu. Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nün ‘Ev Alım Projesi’ ile 46 şehit yakını ev sahibi yapıldı, ‘Büyük Aile Projesi’ ile de Türkiye’nin dört bir yanından şehit aileleri İstanbul’da misafir edildi.

İstanbul Emniyeti, şehit polislerin ailelerini unutmadı. 2015 yılının Eylül ayında göreve başlayan İl Emniyet Mustafa Çalışkan’ın talimatıyla “Şehit Ailelerine Ev Alım Projesi” başlatıldı. Devletin yaptığı yardımlara ek olarak hayata geçirilen projede 2015 Eylül Ayından sonra şehit düşen İstanbul Emniyet Müdürlüğü personelinin yakınların, öncelikli olarak evi olmayan şehit ailelerine ev alındı. Evli ise eşi ve çocukları, bekar ise anne babası ile iletişime geçilerek istedikleri yerde ev beğenmeleri istendi. Şehit yakınları istedikleri evleri seçince de kendilerine İstanbul Polis Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Derneği aracılığıyla 300 bin TL maddi yardım yapıldı.

300 bin liranın üzerinde fiyattaki evleri beğenen bazı şehit yakınları eksik miktarını kendisi tamamladı, bazılarında ise Mustafa Çalışkan ev sahipleri ile bizzat görüşerek fiyatları aşağı çektirdi. Bu yolla 45 şehidin 46 yakını ev sahibi yapıldı, 8 şehit ailesinin ev sahibi yapılmasıyla ilgili çalışmalar da devam ediyor. 23 şehit ailesine de en yakın zamanda projede yer verilmesi hedefleniyor.

İSTANBUL’DA MİSAFİR EDİLİYORLAR

İstanbul Emniyeti’nin diğer örnek çalışması ise “Büyük Aile Projesi.” Mustafa Çalışkan’ın kendi emrine verilen Çengelköy’deki misafirhaneyi şehit yakınlarına tahsis etmesiyle başlayan projeyle, acılarını bir kaç gün olsun hafifletmek için Türkiye’nin dört bir tarafından getirilen şehit yakınları, İstanbul’da 4 gece 5 gün misafir ediliyor. Evlerinden alınan şehit yakınları, uçakla İstanbul’a getiriliyor ve Çengelköy’deki misafirhanede ağırlanıyor.

143 ŞEHİT YAKINI GEZDİRİLDİ

Şehit yakınları 5 gün boyunca Şehit Aileleri Müdürlüğü’nce görevlendirilen personelle birlikte, başta Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Panorama Müzesi, Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Camii olmak üzere tarihi ve turistik yerleri geziyor. Şehit ailelerini tüm ihtiyaçları teşkilat tarafından karşılanıyor. Hala devam eden proje kapsamında toplam 143 şehit ailesi İstanbul’da misafir edildi.

Çok mutlu olduk

  • Proje kapsamında geçtiğimiz hafta Muğlalı şehit polis Adil Aslan’ın babası Kazım Aslan ve annesi Nevcihan Aslan ile şehit polis Cavit Talay’ın eşi Meral Talay İstanbul’da misafir edildi. Gezi ile ilgili duygularını Yeni Şafak’la paylaşan şehit babası Kazım Aslan, “Unutulmadığımızı hissettirdiler. Çok güzel bir düşünce. Evimizden alıp, uçakla buraya getirdiler. Burada da polis çocuklarımız tarafından karşılandık. İstanbul’u karış karış gezdirdiler. Çok mutluyuz” dedi.
#​İstanbul
#Türkiye
5 years ago