|

'Seni seviyorum Başkan'

BAKAN Şener, Diyarbakır'da, parti teşkilatının karşılama protokolüne almak istemediği SHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir'e jest üstüne jest yaparak, partililere siyaset dersi verdi.

Yeni Şafak
00:00 - 17/05/2004 Pazartesi
Güncelleme: 15:46 - 9/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

BASIN toplantısını Baydemir'le yapan ve ayrıca makamında ziyaret eden Şener, sabah kahvaltısında da Başkan'ın konuğu oldu ve Kürtçe, "Sizi seviyorum, şahsınızda tüm Diyarbakırlıları" dedi.

Diyarbakır'da Kırsal Kalkınma Projesi'ne start veren Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in SHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e gösterdiği yakınlık dikkat çekti.

Parti teşkilatının Şener'i karşılamak için hazırlanan protokole Baydemir'i almak istememesine Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan'ın karşı çıktığı öğrenildi. Arslan'ın sert tepkisiyle Baydemir'in protokole girdiğini öğrenen Şener de, basın toplantısında yanında Baydemir'e yer ayrılmadığını görünce görevlileri uyardı. Baydemir'i de yanına alarak basın toplantısı yapan Şener, daha sonra programında olmamasına rağmen Baydemir'i makamında ziyaret etti. Akşam yaşanan bu olayların ardından Şener, programını değiştirerek Başkan Baydemir'in kahvaltı davetine katıldı.

Kürtçe sevgi mesajı

Suriçi'nde küçük bir kahvaltı salonunda biraraya gelen Şener ve Baydemir arasındaki sıcak diyaloglar burada da sürdü. Baydemir'in hazırlattığı masada bal bulunmasına vurgu yapan Şener, "Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım" şeklinde espri yaptı. "Her yerde sevdiğim bir dostumun, bir kardeşimin olması siyaset anlayışımın özünde vardır" ifadesini kullanan Şener, insanların her sabah birbirlerine sevgi sözcükleri söylemesi gerektiğini vurguladı. Baydemir'e Kürtçe "seni seviyorum" anlamına gelen "Ez gelek, hezdikim" diyen Şener, "Müsaade ederseniz bir şey söylemek istiyorum. Evet sayın başkan 'Seni seviyorum', sizin şahsınızda bütün Diyarbakırlılar'ı seviyorum. İnsanlar ister 'I love you' desinler, ister 'Je taime' desinler, isterse de 'Ez gelek, hezbikım' desinler. Birbirlerinin frekansına en yakın sözcüklerle bunları ifade etsinler" şeklinde konuştu.

Çatışma istemiyoruz

Şener'in jestlerini karşılıksız bırakmayan Baydemir de, makamında kendisini ziyaret eden Şener'e, "Ziyaretiniz Diyarbakır'la Ankara arasındaki mesafeyi kısaltmıştır. Ankara'yla Diyarbakır arasındaki mesafenin kısalması da Ankara'yla Brüksel arasındaki mesafenin kısalmasını sağlayacaktır" dedi. Diyarbakır'a göçle birlikte başlayan sosyal travmanın devam ettiğini kaydeden Baydemir, "Bütün proje ve yatırımların hayata geçirilmesi için tek bir kriterimiz var: Bu barışçıl ortamın sürdürülebilir olması. Bizler Diyarbakır halkı olarak bir daha çatışma ortamı yaşamak istemiyoruz. Kimden kaynaklanırsa kaynaklansın" ifadesini kullandı.

Para 5 saniyede yer değiştiriyor

Mardin Organize Sanayi Bölgesi'nde işadamlarıyla biraya gelen Bakan Şener, burada yaptığı konuşmada, "Sermaye beş saniyede yer değiştiriyor. Bir günde birkaç ülkeyi gezip en karlı yerde duruyor. Günümüzde riskten kaçanlar değil riski yönetenler kazanıyor. Bana kalsa kamu yatırım tesislerini bedava da olsa hemen elden çıkarırım"dedi.

  • HAMDİ ATEŞ / DİYARBAKIR

    Sınırdaki mayınlar temizlenecek
    Başbakan Yardımcısı Şener, dün ayrıca Nusaybin Sınır Kapısı'na da giderek incelemelerde bulundu. Sınırdaki 510 kilometre uzunluğunda, toplam 30 bin 600 hektarlık bir alanın mayınlanmış olduğunu hatırlatan Şener, bu mayınların temiz-leneceğini bildirdi. Cizre, Akçakale, Hassa olarak 2 bölümden oluşan mayın tarlalarının temizleme işleminin, Cizre-Akçakeli arasında 350 kilometrelik bölümde başlayacağını anlatan Şener, bu arazinin organik tarım için kiralanabileceğini bildirdi. Şener, "Mayınlı arazilerin temizlenmesi için Haziran'da koordinasyon toplantısı yapacağız. Temizleme takvimini de belirleriz" dedi.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce