|

Sinan Oğan sessizliğini şiirle bozdu

Erken seçimde MHP'nin baraj altında kalabileceğine yönelik açıklamaları nedeniyle partisinden ihraç edilen eski MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan sessizliğini twitter'da bozdu.

Yeni Şafak
09:41 - 27/08/2015 Perşembe
Güncelleme: 06:49 - 27/08/2015 Perşembe
Diğer

Erken seçimde MHP'nin baraj altında kalabileceğine yönelik açıklama yapan eski MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, parti üyeliğinden çıkarıldı.



Sessizliğini twitter'da bozan Oğan, Dilaver Cebeci'nin mısralarını takipçileriyle paylaştı.

Twitter hesabından yayınladığı mesajda 'Mavinin türküsünün vakti gelmiştir' dedi. İşte o şiir:Mavinin TürküsüBana, -sen yoksun, sen öldün- diyorlar.Bu kör acuna inat yedi iklimdeyim,İşte ellerini tutuyorum yaşanmamış bir çağın,Ben güneşi kıskandıran gerçeğimDayanılmaz ağrılar çekiyorum hey!Masallarda da olsa bir gün çıkıp geleceğimBir sevgi büyütüyorum içimde tomur tomurGün görmemiş şiirlere gebeyimGerilmiş bir yayım korkulardan azâde;En amansız savaşlara gireceğim.Bu coşkun ozanları ben öğütledim böyle,Nerede hasret kokan bir Türkü varsa içindeyim.Tutsak kızların avuçlarına yağıyorum her güzBir Kafkasya'dayım bir Çin'deyimGök bıçaklar sapladım karanlığın karnınaSürüsü yitmiş çobanların izindeyimİçim içime sığmıyor, maytaplardan deliyim;Bir bayrak dalgalansa yüceden;“Hadi” dese birisiPeşindeyim, vallahi peşindeyimOy birliğiyle ihraç edildiMHP Merkez Disiplin Kurulu'nca, Oğan'ın, parti üyeliğinden "kesin çıkarma" ile cezalandırılmasına karar verildi. MHP'den yapılan yazılı açıklamada, "Merkez Disiplin Kurulu'nun dün yapılan toplantısında, partinin Iğdır üyesi Oğan'ın durumu ele alındı. Oğan'ın, parti tüzüğünün 4, 11, 47, 74/2, 73/5, 78/4-(c), (e) ve 80'inci maddeleri uyarınca, parti üyeliğinden "kesin çıkarma" ile cezalandırılması, gizli oylama ve açık tasnif sonucu oy birliğiyle kararlaştırıldır" denildi.



#Sinan Oğan
#Dilaver Cebeci
#Mavinin Türküsü
#MHP
#ihraç
9 yıl önce