|

Sınırımızda hiçbir bayrağa izin vermeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin ve milletin bekası için gerektiği kadar sabredebileceklerini ama ateşe atılmak pahasına ezan, bayrak ve ecdadın emanetlerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi. Erdoğan, “Adı ister DEAŞ isterse PKK/PYD olsun, hiçbir terör örgütünün sınırlarımızın dibinde bayrak sallamasına izin veremeyiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 02:09 - 12/04/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Evet Platformu” tarafından 11 Nisan Meydanı’nda düzenlenen “Şanlıurfa Buluşması”nda vatandaşlara seslendi:

Bugün kentin kurtuluşunun 97. yıl dönümü. Önce İngilizler, ardından Fransızlar bu toprakları işgal ettiğinde Urfalılar birilerinin gelip kendilerini kurtarmasını beklemedi. Hemen kendi aralarında örgütlendiler. Bir heyet kurup, mücadeleyi başlattılar. Bu mücadeleyi başlatanların en güçlü silahları, kendi deyimleriyle ‘iman dolu yürekleri’ydi. Urfa’nın bu dönemde sergilediği destansı mücadele, TBMM tarafından kendisine “Şanlı” ünvanı verilerek takdir edildi. İnanıyorum, pazar akşamı Şanlıurfa bir başka destan yazacak, buna inanıyorum. Bu mübarek toprakları İngiliz’e, Fransız’a bırakmayan Urfalı, terör örgütlerine de terk etmez değil mi? 15 Temmuz’da bu ülkeyi FETÖ’ye bırakmayan Urfalı, yanı başında DEAŞ’ıyla, PKK ve YPG’siyle terör örgütlerinin cirit atmasına izin vermez değil mi?
ONLARA DERSİNİ VERİN

Urfa, dimdik ayakta mı? Urfa, meydanı terör örgütlerine bırakmıyor değil mi? Urfa, terör örgütlerini kullanarak, yeniden topraklarına, namusuna göz dikenlere dersini veriyor mu? İşte tüm bunlar için Urfa, 16 Nisan’da ‘evet’ demeye hazır mı? Urfa, 16 Nisan’da sandıkları ‘evet’ ile patlatarak dostlarına güven, hasımlarına korku salmaya hazır mı?

BİR REFERANDUM DAHA YAPARIZ

(Alandaki vatandaşların ‘İdam isteriz’ sloganları) Bu konuda benim kanaatim belli. 16 Nisan, bunun karar günü olacak. 16 Nisan’da ‘evet’le sandıklar patladığı takdirde hemen ardından parlamentoya idamla ilgili karar taslağı inşallah gelecek. Sayın Bahçeli ‘evet’ diyor, Sayın Yıldırım aynı. Kılıçdaroğlu da geçenlerde, eğer yanlış dinlemediysem, duymadıysam o da ‘Gelirse ben de desteklerim’ dedi. Herhalde destekler değil mi? Desteklemezse ne olur söyleyeyim, bir referandum da onun için yaparız.

AB NE DERSE DESİN

Demokraside bu işin sahibi kim? Millet. Onun için de millete gideriz. Burada milletin evladı şehit oldu. Bunları bizim affetme yetkimiz yok. Öyleyse parlamento kararını verecek, ondan sonra da idam çıkacak. ‘Efendim Avrupa Birliği ne der.’ George ne derse desin, Hans ne derse desin, Helga ne derse desin, benim için önemli olan Ahmet, Mehmet, Hasan, Hüseyin, Ayşe, Fatma, Hatice ne der, o önemli.

GEREKTİĞİ KADAR SABREDERİZ

Bu ülkenin ve milletin bekası için gerektiği kadar sabrederiz ama nihayetinde Rabbimize sığınarak, ateşe atılmak pahasına ezanımızdan, bayrağımızdan, ecdadın emanetlerinden vazgeçmeyiz. Urfa hemen yanı başındaki kardeşlerini sahipsiz bırakmaz. Onlara arkasını dönmez. Öyleyse buraları asla terör örgütlerine terk edemeyiz. Adı ister DEAŞ isterse PKK/PYD olsun, hiçbir terör örgütünün sınırlarımızın dibinde bayrak sallamasına izin veremeyiz. Biz bu ülkeyi öyle masa başında, pazarlıkla kendimize vatan kılmış bir millet değiliz. Bu ülkenin her karış toprağında kanımız, alın terimiz var.

#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#​15 Temmuz
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
7 yıl önce