Sivas’ta KKKA şüphesiyle tedavi gören bir kişi hayatını kaybetti
12:54, 28/05/2026, Perşembe
AA

Sivas
Sivas'ta 5 gündür Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) tedavisi gören Rıza Demir (55), hayatını kaybetti.
Hafik ilçesine bağlı Adamlı köyünde hayvancılıkla uğraşan evli ve 4 çocuk babası Rıza Demir'e (55) 6 gün önce kene tutundu.
Demir, bir süre sonra rahatsızlanınca yakınları tarafından Hafik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Ardından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen ve KKKA hastalığı şüphesiyle Anestezi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi altına alınan Demir, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
Yakınları tarafından teslim alınan Demir'in cenazesinin, Adamlı köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

Gündem
Sivas'ta KKKA hastalığı şüphesiyle tedavi gören kişi yaşamını yitirdi

Gündem
Hantavirüs sonrası Norovirüs alarmı: Bin 700'den fazla kişi karantinaya alındı

Hayat
Uzmanı açıkladı: "Keneler hep vardı, 2002’den sonra KKKA ortaya çıktı"
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.