|

Siyasilerden Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğindeki saldırıya tepki

Türkiye'deki siyasi yetkililer, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliği'ne düzenlenen saldırıya yönelik tepkilerini dile getirdi. Tepkilerde Azerbaycan ile birlik ve beraberlik mesajı verildi.

11:59 - 27/01/2023 Friday
Güncelleme: 12:13 - 27/01/2023 Friday
AA
Azerbaycan Büyükelçiliği'ne saldırı
Azerbaycan Büyükelçiliği'ne saldırı

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bir kişinin öldüğü, iki kişinin yaralandığı saldırıyı lanetleyerek "Şehit olan güvenlik görevlisine Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Tek millet iki devlet anlayışıyla her zaman Can Azerbaycan'ın yanındayız." ifadesine yer verdi.



AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da "Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan saldırıyı kınıyorum. Saldırıda şehit olan kardeşimize Allah'tan rahmet, Can Azerbaycan'a başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyorum." paylaşımında bulundu.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabından, "Kardeş Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıyı lanetliyoruz. Saldırıda şehit olan kardeşimize Allah'tan rahmet, yaralanan kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Azerbaycan halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz." açıklamasını yaptı.



TBMM Başkanı Şentop: Alçak saldırıyı kınıyorum


TBMM Başkanlığından yapılan açıklamada Şentop, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahiba Gafarova'yı telefonla arayarak saldırı hakkında bilgi aldı.


Şentop, Gafarova'ya, hayatını kaybeden büyükelçilik görevlisi için başsağlığı, yaralılara acil şifa dileklerini iletti.


Meclis Başkanı Şentop ayrıca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan alçak saldırıyı kınıyorum." ifadelerini kullandı.



#AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik
#AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım
#AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş
#Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliği
#Meclis Başkanı Şentop
#tepki
1 year ago