|

Sonsuza kadar birlikte olacağız

Başbakan Erdoğan,Nevruz'da milletin birlik ve beraberliğini bozmak isteyen provokatörlerin deşifre olduğunu belirterek, "Malazgirt'ten Çanakkale'ye İstiklal Mücadelemiz'de el eleydik. Allah'ın izniyle tek millet, tek vatan, tek bayrak olarak sonsuza kadar birlikte olacağız" dedi

Yeni Şafak
01:00 - 22/03/2006 Çarşamba
Güncelleme: 14:08 - 13/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

----------------------- Haberler başlangıç---------------------------

Başbakan Tayyip Erdoğan, Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü gibi Nevruz'u da yeniden dirilişin habercisi olarak görüp coşkuyla kutladıklarını belirterek, "Malazgirt'ten Çanakkale'ye birlikteydik. İstiklal Mücadelemiz'de el eleydik. Allah'ın izniyle tek millet, tek vatan, tek bayrak olarak sonsuza kadar birlikte olacağız" dedi.

Erdoğan, AK Parti Meclis grup toplantısında Nevruz kutlamalarına dikkat çekerek, vatandaşları provokasyonlara karşı uyardı. Türkiye'nin bugünlere kolay gelmediğini ifade eden Erdoğan, "Biz varolma mücadelemizi 'Ya istiklal ya ölüm' diyerek kazandık. Sahip olduklarımızın kıymetini çok iyi biliyoruz. Hiç kimse yanlış hesap yapmasın. Biz bu mukaddes emaneti Çanakkale şehitlerinden, İstiklal Savaşı şehit ve gazilerinden emanet aldık. Bunu hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız" dedi.

PROVOKATÖRLER DEŞİFRE OLDU

Ülkenin birlik ve beraberliğini bozmak için provokatörlerin daha önce ortaya koydukları oyunları farklı şekilde tekrarlamak istediklerini vurgulayan Erdoğan, "Bugün 81 vilayetimizde kutlanan, Nevruz Bayramı'nı da gölgelemek isteyenler var. Provokatörlerin gerçek niyet ve kimlikleri deşifre oldu. Bu kez bahar neşemizi, Nevruz Bayramımız'ı yeni çatışmalar uygulamak için istismar etmek istiyorlar" diye konuştu.

Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü gibi baharın habercisi Nevruz'u da coşkuyla kutladıklarını belirten Erdoğan, "Malazgirt'ten Çanakkale'ye birlikteydik. İstiklal Mücadelemiz'de el eleydik, sırt sırtaydık. Allah'ın izniyle tek millet, tek vatan, tek bayrak olarak sonsuza kadar birlikte olacağız. Kavmiyet fikri bizim medeniyetimize daima dar gelmiştir" şeklinde konuştu.

ÇÖMEZ'LE BİR SAAT GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Başbakan Erdoğan, AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'le Parti Genel Merkezi'nde 1 saat görüştü. Çömez, görüşmenin randevu talebi doğrultusunda gerçekleştiğini söyledi. Erdoğan daha sonra Yaşlılar Haftası nedeniyle Seyranbağları Huzurevi'nde kalan yaşlılarla yemek yedi. Yemeğe Emine Erdoğan ve Devlet Bakanı Nimet Çubukçu da katıldı.

  • TBMM BÜROSU / ANKARA
    Grupta bir Alman...

    Mercedes Aksaray Direktörü Hans Ulrich Maik, Erdoğan'ın konuşmasını tercüman aracılığıyla dinledi. Maik, yatırımları arttıracaklarını söyledi. ----------------------- Haberler son--------------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 yıl önce