|

SSK'ya Conrad zararı

Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan, SSK'da yolsuzluk yapıldığını açıklarken, SSK'nın ortağı olduğu Conrad Oteli eliyle de zarara uğratıldığı tespit edildi.

Yeni Şafak
00:00 - 21/04/2002 Pazar
Güncelleme: 12:47 - 18/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot -------------------------

Başbakanlık Yüksek Deneteleme Kurulu raporunda SSK'nın Conrad Oteli'ne yüzde 15 ortak olduğu belirtilerek, "Şirketin 1999 yılı faaliyetleri 3,4 trilyon lira dönem zararı ile kapanmıştır" denildi. SP Grup Başkanvekili Veysel Candan konuyu Meclis'e taşıdı.

Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurumu raporunda SSK'nın ortağı olduğu Conrad Oteli'nin zarar ettiği belirtildi. Raporda, "Bakanlar Kurulu'nun 18.1.1990 tarih ve 90/83 sayılı kararı ile İstanbul Conrad İnternational Hotel yatırımı yapan Yeditepe Beynelminel Otelcilik Turizm ve Tic. AŞ'nin sermayesinin arttırımına SSK'nın yüzde 15 payla katılmasına izin verilmiştir. Bunun üzerine SSK yüzde 40 payla şirket ortağı bulanan Conrad İnternatinal İnverstman Conparataion şirketinin yüzde 15 hissesini 4.470.732 dolar karşılığı 18,6 milyar lira ödeyerek devir almıştır. Kuruluş sermayesinin 1991 yılında 110 milyar liraya yükseltilmesi üzerine nominal değeri 16,5 milyar lira olan SSK hissesi 29,4 milyar lira ödenmiştir. Şirketin 1999 yılı faaliyetleri 3,4 trilyon lira dönem zararı ile kapatılmıştır" denildi.

SSK neden ortaklıktan çekilmiyor?

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Veysel Candan, Başbakanlık YDK raporlarında yer alan bu olayı Meclis gündemine taşıdı. Candan, Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan tarafından cevaplandırılmak üzere verdiği soru önergesinde, "SSK'nın birtakım turizm işletmelerinde ortak olduğu ve SSK'nın bu işletmelerde zarar ettiği bilinmektedir. Conrad Oteli örneğinde olduğu gibi SSK'nın bu işletmelerdeki hisselerini tasfiye etmeyi düşünüyor musunuz?" diye sordu.

Veysel Candan, Bakan Okuyan tarafından cevaplandırılmak üzere, "İyileştirici sarf malzemesi alımında bir katrilyonluk yolsuzluk yapıldığı söylenmektedir. Üç yıldır bakanlık görevinde olmanıza rağmen neden bu yolsuzluk tespit edilip gereği yapılmamıştır? SSK ve Bağ-Kur bilgisiyar ihaleleri dolayısıyla hangi firmaya kaç ABD doları danışmanlık ücreti ödenmiştir?" sorularını sordu.

'SÖZÜMÜ TUTAMAZSAM İSTİFA EDECEĞİM'
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, SSK'nın istenilen düzeye getirilmesi için sekiz aylık süre içinde sözünü yerine getiremezse, istifa edeceğini bildirdi. Denizli'ye gelen Bakan Okuyan, önce SSK Bölge Hastanesi'nin eczane ve bekleme salonu açılışlarını yaptı, daha sonra Denizli Sigorta İl Müdürlüğü'nde düzenlenen törende, SSK Müdürü Ayhan Durum'a, ISO-9002 Kalite Belgesi verdi. Okuyan, burada yaptığı konuşmada "Sizler daha iyiyi istiyorsunuz ve istemek zorundasınız. Makamımın 'ağlama duvarı' olmadığını çok iyi biliyorum. SSK'daki kuyrukların bitirilmesi, daha iyi hizmetin verilmesi için sadece sekiz ay istiyorum. Sözümü tutmazsam istifa edeceğim"dedi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce