|

Suriye ile yeni dönem

Bakan Toskay'ın Şam ziyareti, Suriye'de sevinçle karşılandı. Suriyeli bakanlar, Türkiye ile yakınlaşma isteklerini dile getirdi.

Yeni Şafak
23:00 - 27/08/2001 Pazartesi
Güncelleme: 18:25 - 5/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Devlet Bakanı Tunca Toskay, Türkiye ile Suriye arasında işbirliğinin gelişmesinin, bölgede yaşayan tüm insanların yararına olacağını bildirdi. Devlet Bakanı Toskay ve beraberindeki Dış Ticaret Müsteşarlığı heyeti, dün Suriye Ekonomi ve Ticaret ile Tarım ve Ulaştırma Bakanlarını ziyaret etti.



Ekonomi ve Ticaret Bakanı Muhammed İmady, iki ülke arasında köklü ilişkiler olduğunu belirterek, bu ilişkileri hazmedeyenlerin başarısızlığa uğrayacağını söyledi. Hem hükümet hem de halk olarak ikili ilişkilerin gelişmesini istediklerini belirten İmady, su konusundaki yapıcı görüşmelerin ilişkilerin gelişmesinde kendilerini daha fazla teşvik ettiğini ifade ederken, suyun Suriye için hayati önem taşıdığını vurguladı.



Tarım Bakanı Esad Mustafa da, ilişkilerin her alanda gelişmesini arzuladıklarını belirterek, bunun Türkiye'nin Arap ülkeleri ile ilişkilerinin gelişmesini de sağlayacağını sözlerine ekledi.



Devlet Bakanı Toskay da, Suriye ve Türkiye'nin bölgenin iki önemli ülkesi olduğunu, buna karşılık ekonomik ilişkilerin buna paralel bir seviyeye çıkamadığını belirterek, "ancak son bir iki yıllık gelişmeler geleceğe yönelik umutlu olmamıza yol açıyor" dedi.



Bu arada tekrar söz alan Tarım Bakanı Mustafa, bakanlığı ile ilgili ihtiyaç duyulan her türlü araç gereç ve malzeme gereksinimlerini, Türkiye'den karşılamak istediklerini kaydetti.



Suriye Ulaştırma Bakanı Moukram Obeid de, daha önce imzalanmış olan ulaşım ve taşımacılıkla ilgili anlaşmaların, günün koşullarına göre yeniden düzenlemesi gerektiğini söyledi.



#Devlet Bakanı Tunca Toskay
#Suriye Ulaştırma Bakanı Moukram Obeid
#Ekonomi ve Ticaret Bakanı Muhammed İmady
#Suriye ile yeni dönem
23 yıl önce