|

Suriye'de yaşananlar: YPG'yi himaye edenler saldırılarını artırdı

Türkiye'nin terör unsurlarına yönelik sınırın öte tarafında gerçekleştirdiği operasyonlar tüm hızıyla sürerken, maalesef bölgeden bugün gelen haberde 1 yüzbaşının şehit olduğu, 1 binbaşının yaralandığı bildirildi. Son dönemlerde Suriye'nin kuzeyinde üst üste yaşanan saldırılar "Bölgede neler oluyor?" sorusunu bir kez daha gündeme taşıdı. Yeni Şafak, Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar ile süreci konuştu.

Sertaç Aksan
16:13 - 4/05/2019 Cumartesi
Güncelleme: 16:19 - 4/05/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Suriye'deki Türk üslerine ve Mehmetçiğe yönelik saldırılar son dönemlerde arttı.
Suriye'deki Türk üslerine ve Mehmetçiğe yönelik saldırılar son dönemlerde arttı.

Suriye'nin Tel Rıfat bölgesinde PKK/YPG’li teröristler ile Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 binbaşı şehit düşerken, 1 yüzbaşı ağır yaralandı.

Milli Savunma Bakanlığı, söz konusu saldırıya ilişkin açıklamasında "Teröristlerle sıcak temas sağlanan bölge, sınırdaki topçu birlikleri tarafından ateş altına alındı" bilgisini paylaşırken, yaralı askerlerimizin Kilis'e getirildiği öğrenildi.

4 gün içinde ikinci saldırı

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Azez ile Afrin kentleri arasındaki Melkiye bölgesinde de bir terör saldırısı yaşanmıştı.

Suriye'nin Azez kentinde, üs bölgesine giden TSK konvoyuna PKK/PYD'li teröristler tarafından havanlı saldırı düzenlenmiş, saldırıda 1 askerimiz şehit olurken, 3 askerimiz hafif yaralanmıştı.

Mart ayının sonunda ise Melkiye bölgesinde bulunan Türk askerlerinin olduğu alana PKK/PYD'li teröristler tarafından havan saldırısı düzenlemiş, 1 askerimiz şehit olurken, 1 Mehmetçiğimiz yaralanmıştı.


Son dönemde saldırılar neden arttı?

Türk askeri tarafından terörden arındırılan bölgeler son günlerde artan saldırılar 'Neler oluyor?' sorusunu da beraberinde getirdi.

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, yenisafak.com'a yaptığı açıklamada Azez-Mare bölgesinde Türkiye ve Rusya'nın angajman kurallarının geçerli olduğuna değindi.

Türkiye'nin bu kurallar çerçevesinde hareket ettiğini anlatan Ağar, "Aynı bölgede geçtiğimiz günlerde de maalesef şehit verdiğimiz bir saldırı oldu" hatırlamasında bulundu.

  • YPG-PKK unsurlarının kendilerine 'hamileri' tarafından sağlanan silahları, mühimmatları ve araç-gereçleri kullandığının altını çizen Ağar, "Teröristlere sağlanan bu ayrıcalıklar, onların tüm şımarıklıklarıyla durumdan faydalanmaları ve birliklerimize saldırmaları gibi sonuçlar doğuruyor" dedi.

'Neden son dönemlerde bu saldırılar arttı' sorusuna da yanıt veren Ağar, "Bu soruya yanıt verirken oldukça temkinli olmakta fayda. Şu bir gerçek ki, bölgede çok ciddi bir gerginlik var. Ancak terör örgütlerinin değişik stratejiler uyguladığını da unutmamak ve sorumuza cevap verirken bu gerçeği bir kez daha hatırlamak gerekiyor" görüşünü paylaştı.

#Suriye
#Türkiye
#Tel Rıfat
#Azez
#Sertaç Aksan
5 yıl önce