|

Suriyeli miniklerin bayram coşkusu

Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle terör örgütlerinden aileleriyle birlikte kaçarak Türkiye'ye gelen çocuklar Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutladı.

Merve Safa Akıntürk
11:48 - 30/10/2022 Pazar
Güncelleme: 12:09 - 31/10/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
Suriyeli miniklerin bayram coşkusu.
Suriyeli miniklerin bayram coşkusu.

Suriye’den kaçan ailelerin çocukları, Cumhuriyet Bayramı sevincini yaşadı.

TÜM ÇOCUKLAR TEK RENKTE BULUŞTU

Savaşın zulmünden kaçıp, Türkiye’ye gelen çocuklar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katıldı. Ellerinde ay yıldızlı Türk bayrakları ile okullarında bir araya gelen minikler, Cumhuriyet için tek renkte buluştu. Cumhuriyet’in ilan edilişinin 99’uncu yılını kutlayan çocuklar renkli görüntüler oluşturdu.

OKULLAR BAYRAKLARLA DONATILDI

Suriyeli ve Türk öğrenciler hazırladıkları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri ile izleyenlerin alkışını aldı. Türkiye'nin dört bir yanında yapılan programlarda şiir dinletisinden folklorik danslara, günün anlam ve önemini anlatan piyeslerden yarışmalara kadar pek çok etkinlikte görev alan öğrenciler hazırladıkları etkinlikleri tamamlamanın mutluluğunu yaşadı.

Öğrenciler izleyenlerin yoğun ilgisiyle karşılaşırken, bayram öncesi süsledikleri sınıflarında çektirdikleri fotoğraflarla günü ölümsüzleştirdi.

VELİLER HEYECANA ORTAK OLDU

Çocuğu kutlamalara katılan Taha Ahmed Kefernawy, çocuğunun İstiklal Marşı'nı ezberlediğini bu sebeple büyük gurur duyduğunu söyledi. Fayha Alani de,
"Allah bu vatanı korusun, Türkiye'yi tüm kötülüklerden muhafaza etsin"
dedi. Suriyeliler iş yerlerini ve evlerini de Türk bayraklarıyla süsledi.
#Ankara
#LGBT
#Yürüyüş
#STK
1 yıl önce