|

Tahliye talebi salonu karıştırdı

Soma’da 301 madencinin can verdiği facianın tutuklu sanıklarından Soma Kömürleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’ın tahliyesinin istenmesi büyük tepki topladı. Bir madenci eşi baygınlık geçirdi.

Yeni Şafak
04:00 - 17/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 00:44 - 17/06/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 kişinin hayatını kaybettiği maden faciası davasında tahliye talepleri salonu karıştırdı. Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasının ikinci oturumuna, tutuklu sanıklar ile mağdur aileleri ve avukatları katıldı.



VİCDANI SIZLIYORMUŞ


Duruşmada söz alan 2'si tutuklu 10 sanık, avukatlarının müdafilikten çekilmeleri nedeniyle, kendilerine yeni avukat tayin edilmesini istedi. Sanıklardan Soma Kömürleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, tahliyesini istedi. Gürkan'ın avukatlarından Kadir Çekin de illiyet bağı kurulmadan müvekkilinin sorumlu tutulup tutukluluğunun devam ettirilmesinin hukukla bağdaşmadığını ifade ederek, “Müvekkilim hakkındaki tutukluluk kararı karşısında bir hukukçu olarak vicdanım sızlıyor” dedi.





ÇILDIRTAN SAVUNMA


Mahkeme başkanı Balcı, uzun süre salonu sükunete davet etti. Tepkinin bir nebze yatışmasının ardından savunmasına devam eden Çekin, müvekkili Can Gürkan'ın bihakkın tahliyesini istedi. Yapılan tahliye talepleri ve kullanılan ifadelere, duruşma salonundaki madenci ailelerinin tamamına yakını ayağa kalkıp bağırarak tepki gösterdi. Mahkeme heyeti, yeni avukat tayin etmeleri için istenen süre talebinin kabul etti. Tutuklu sanıklarıntahliye taleplerini reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı 18 Ağustos'a erteledi.


#soma davası
#Soma Kömürleri
#Can Gürkan
9 yıl önce