|

Toprak altındaki Filistinlilerden bile korkuyorlar

Kudüs sempozyumunda konuşan Halid Meşal, “Siyonistler, dirilere ve ölülere saldırıyor. Toprak altındaki Filistinliler bile onları endişelendiriyor” dedi. Hişam Yakup ise Yusufiye Mezarlığı’nda başlatılan yıkıma dikkat çekti.

Hatice Saka
00:00 - 29/10/2021 Cuma
Güncelleme: 00:53 - 29/10/2021 Cuma
Yeni Şafak
Halid Meşal: Siyonistler, dirilere ve ölülere saldırıyor.
Halid Meşal: Siyonistler, dirilere ve ölülere saldırıyor.

Uluslararası Kudüs Derneği’nin düzenlediği “Kudüs’te Çatışmaya Giden Gerginlik Sürecek mi?” başlıklı sempozyum, Filistin’in önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Uluslararası Kudüs Vakfı Genel Müdürü Yasin Hammud, Kudüs’ün geleceğinin konuşulduğu bir sempozyuma Kudüs Müftüsü’nün işgalcilerin engelleri sebebiyle gelemeyişinin, sorunun büyüklüğünü gösterdiğine dikkat çekti.

Siyonist plana dikkat

HAMAS’ın yurt dışı sorumluluğunu yürüten Halid Meşal, sempozyumda bir konuşma yaptı. İşgalcilerin aşırılık yanlısı olduklarını gizlemediğini belirten Meşal, “Biz neden El Aksa ve Kudüs için mücadele ettiğimizi söylemekten utanalım. Siyonistler, dirilere ve ölülere saldırıyor. Toprak altındaki Filistinliler bile onları endişelendiriyor. Kudüs ve Mescid-i Aksa meselesini uluslararası gündeme taşımalıyız” dedi. İşgalcilerin, Mescid-i Aksa’nın Müslümanlar ile Yahudiler arasında zamansal ve mekansal olarak ikiye bölünerek kullanılmasına uğraştığına dikkat çeken Meşal, Siyonist planın hayata geçmemesi için mücadelenin her platformda sürmesi gerektiğini kaydetti.


İslami strateji şart

Uluslararası Kudüs Vakfı Araştırma ve Bilgilendirme Dairesi Başkanı Hişam Yakup da son günlerde Yusufiye Mezarlığı’nda yaşananlara dikkat çekti. Mezarlığın yıkılıp sokak isimlerinin değiştirilmesinin, Kudüs’ün kimliğine saldırı olduğunu kaydeden Yakup, “İşgalciler Yusufiye mezarlığını oldubittiye getirdikten sonra, Mescid-i Aksa ve Silvan’ın etrafını saracak İncil bahçeleri kuracağını açıkladı. Kutsal şehri yağmalarken yaptıklarına da dini kılıf uyduracaklar. Kudüs insanlık mirası. Bu mirasın korunması için acil eylem planı yapılması gerek. Hep birlikte İslami bir strateji belirleyip Mescid-i Aksa’yı savunmamız şart. İslam ülkeleri İsrail’le olan tüm işbirliklerini sonlandırıp, siyasi ve ekonomik baskı uygulamalı” diye konuştu.



Mezarlıkta yıkım başladı

  • Yusufiye Mezarlığı, Mescid-i Aksa’ya çok yakın bir konumda. İşgal rejimine bağlı Kudüs Belediyesi, Tevrat Parkı adını verdiği bir projeye Yusufiye Mezarlığı’nı da eklemiş, 10 Ekim’de yıkıma gelen iş makineleri Kudüs halkınca engellenmişti. Yıkımın durdurulması için açılan dava reddedilince, iş makineleri polis koruması altında mezarlığa girdi.

#Kudüs
#Halid Meşal
#Hişam Yakup
#Yusufiye Mezarlığı
#Mescid-i Aksa
2 yıl önce