|

Topraktan domates yerine law çıkıyor

00:00 - 8/09/2009 Salı
Güncelleme: 10:03 - 8/09/2009 Salı
Yeni Şafak
Topraktan domates yerine law çıkıyor
Topraktan domates yerine law çıkıyor

Kahramanmaraş'ın Döngel köyünde bulunan cephanelik gündeme damgasını vurdu. Dün Savcı Öz'den ilginç bir yorum geldi; Türkiye'nin ekolojik dengesi bozuldu, topraktan domates yerine LAW silahı çıkıyor..



Zaman Gazetesi'nin haberine göre, Kahramanmaraş'ta topraktan çıkarılan 7 LAW silahı, 15 el ve 1 sis bombasıyla ilgili yürütülen soruşturma büyüyor. Konuyla ilgili haber dün gazetelerde geniş yer buldu.


Dün Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan, LAW ve bombalarla ile ilgili olarak arkadaşlarına telefonla bilgi verildiğini belirten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, adliye çıkışında basın mensuplarının sorusu üzerine ilginç bir yaklaşımda bulundu. Öz, konunun içeriğiyle ilgili bilgisinin olup olmadığı sorusuna, "Türkiye'nin ekolojik dengesi bozuldu, topraklarımızdan domates yerine LAW silahı çıkıyor." karşılığını verdi.



Cephanelik ile ilgili soruşturma sürüyor. Ramazan Aydoğan'ın ihbarı üzerine ortaya çıkarılan 7 LAW silahı ile 15 el bombası ve 1 sis bombası Kahramanmaraş Adliyesi'nde korumaya alındı. El bombasının 13'ünün savunma tipi, 2'sinin de taarruz tipi olduğu belirtiliyor. LAW silahlarının MKE, el bombalarının da ABD ve Rus yapımı olduğu bilgisine ulaşılırken, mühimmatlardan bazılarının seri numaralarının silindiği öğrenildi. Geçtiğimiz aylarda Kahramanmaraş'ın Kılavuzlu köyünde bulunan 10 adet el bombasının da bu olayla ilgili olduğu iddia ediliyor. Cumartesi günü Döngel köyü Alaçayır Deresi civarında Ramazan Aydoğan'ın ihbarıyla bulunan cephanelik cumhuriyet savcısının gözetiminde jandarma tarafından çıkarılmıştı. Olayın şokunu atamayan Aydoğan, mühimmatı kendisinin görmesini şans olarak nitelendiriyor.


15 yıl önce