|

Terörün şah damarı kesildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NTV televizyonunun özel yayınına katılarak gazetecilere gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunarak soruları cevapladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/04/2018 Pazar
Güncelleme: 05:10 - 22/04/2018 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Hem yurt içinde hem yurt dışında teröre büyük bir darbe vurulduğunu ve hala devam ettiğini anlatan Erdoğan, toplam 16 bin 650 PKK ve YGP’li teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. “Terörün şah damarı çok ciddi darbe yedi ve kanamada” ifadelerini kullanan Erdoğan, bu mücadelenin hız kesmeden devam edeceğini kaydetti. 19 ülkeden 83 FETÖ yöneticisinin Türkiye’ye getirildiğini vurgulayan Erdoğan, örgütün firari elebaşlarından Adil Öksüz’ün bulunduğu yer ile ilgili ellerinde istihbarat olduğunu söyledi. Erdoğan’ın değerlendirmelerinden öne çıkanlar şöyle:

ADİL ÖKSÜZ’ÜN PEŞİNDEYİZ

FETÖ ile mücadele kararlılıkla sürecek, taviz vermek mümkün değil. Arkasında ABD var, bu adam 400 dönümlük yerde paşa paşa yaşıyor. Brunson’u istiyorsanız, atılan adımlara bir bakın. Suçluları iadesi anlaşmasıyla bu adamı niye deport etmiyorsun? Yurtdışından 83 FETÖ’cüyü getirdik, bunlar kararlılıkla devam ediyor. 19 ülkeden 83 FETÖ yöneticisini getirdik. (Adil Öksüz) Takipteyiz. Son bilgiler, kendisinin burada hangi ülkede olduğunu söylemem belki uygun olmaz ama iz sürüyoruz, bazı bağlantılar kurulmuş vaziyette. Temennim odur ki şu anda aldığımız istihbarat doğru çıkarsa herhalde onunla ilgili adımı da attığımız gibi gerçekleştirmiş olacağız. İstihbarat doğru çıkarsa Adil Öksüz’le ilgili adımı da atacağız.

YUNANİSTAN İLE İYİ İLİŞKİLER İSTİYORUZ

Yunanistan’daki FETÖ’cü askerlerin bize verilmesi lazım. Yunanistan’a ne yapıyorsunuz diye sormak lazım. Suların ısınmasını istemiyoruz, böyle bir gayret içinde değiliz. Darbe girişimine yönelik şu ana kadar 285 dava açıldı. 137 davada karar verildi. 1433 sanığa hapis cezası verildi. Bunlardan 1433 sanığın 530’u müebbet, 399’u ağırlaştırılmış müebbet, 504’ü ise 1 yıl 2 ay ile 20 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

TEHDİT STRATEJİK ORTAKLARDAN GELİYOR

Kuzey Suriye’deki üsler kime karşı? ABD, terör örgütlerine bu silahları, mühimmatı verebiliyor. Suriye’nin kuzeyine ABD 5 bin TIR silah yolladı. Biz paramızla ABD’den silah alamıyoruz ama bu terör örgütlerine ne yazık ki ABD, koalisyon güçleri ücretsiz olarak bu silahları, bu mühimmatı verebiliyor. Demek ki tehdit nereden geliyor? Öncelikle stratejik ortaklardan geliyor.

16 BİN 650 PKK’LI ETKİSİZ

Türkiye, Suriye, Irak 16 bin 650 PKK ve YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunların 4 bin 250’sinin Zeytin Dalı harekatında etkisiz hale getirilenler olduğunu belirtti. Fırat Kalkanı harekatında da 3060 DEAŞ’lının etkisiz hale getirildiğini vurgulayan Erdoğan, 53 bin 781 DEAŞ’lıya Türkiye’ye giriş yasağı getirildiğini, 5540 kişinin de sınır dışı edildiğini kaydetti.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Politika
6 yıl önce