|

Afgan yetimlere sıcak yuva

İç savaşın yetim bıraktığı Afgan çocuklara Türkiye Diyanet Vakfı aile oluyor. Belh’de inşaatı iki ay önce tamamlanan ancak çatışmalar nedeniyle hizmet veremeyen yetimhanede 75 çocuk barınacak. Afganistan’da yönetimin normalleşmesi ile birlikte yetimhanenin misafirleri için kapılarını açması bekleniyor.

Yasemin Asan
01:36 - 28/08/2021 Cumartesi
Güncelleme: 01:40 - 28/08/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Belh'de inşaatı tamamlanan yetimhane
Belh'de inşaatı tamamlanan yetimhane

İstikrarsızlıkla boğuşan Afganistan’ın önemli bir sorunu da yetim çocuklar. Ülkedeki yetim ve öksüzlerin çok olması ve zor şartlarda yaşam sürmeleri, bulundukları yerlerde eğitim kurumlarının olmaması, zeki ve bilgili çocukların bulunması gibi hususları da dikkate alan TDV, bir yetimhane inşa etti. Ancak, Taliban’ın Afganistan’da yönetimi kontrol etmesiyle burada bulunan TDV’de faaliyetlerine bir süre ara verdiği için hizmete alınamadı.

TÜRKÇE VE DİNİ EĞİTİM

Yönetimin iyice normalleşmesi ile birlikte binanın yakında hizmet vermeye başlayabileceği ifade ediliyor. Yetimhaneye TDV’nin faaliyetlerine ülkede devam edeceği zaman çocukların alınacağı öğrenildi. Yetimhanede aynı zamanda çocuklara Türkçe dil eğitimi, dini eğitim, adabı muaşeret gibi dersler verilecek. Yetimhaneye yetim ve öksüz seçiminde özellikle zeka ve beceri düzeyi iyi olup bulunduğu bölgelerde eğitimden yoksun olanlara öncelik verilecek.

NAKDİ VE GIDA YARDIMI

Türkiye Diyanet Vakfı, yurdun yanı sıra “Yetim Himaye Projesi” kapsamında Afganistan’da 200 yetim ve öksüze aylık düzenli yardım yapıyor. Bu çocuklar amca, dayı, teyze. hala gibi akrabalarının yanında kalıyor. Aylık nakit yardım yanında kendilerine gıda paketi yardımları da sağlanıyor.

#Türkiye Diyanet Vakfı
#Afganistan
#Türkiye
#Yetim Himaye Projesi
3 yıl önce