|

Türkiye vahşeti kınadı

Yurdun dört bir yanında düzenlenen eylemlerle Filistin ve Lübnan'da yaşanan İsrail saldırısıyla Çeçen lider Basayev'in öldürülmesi protesto edildi. Saldırılarda yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı ve protesto gösterileri gerçekleştirildi

Yeni Şafak
00:00 - 15/07/2006 Cumartesi
Güncelleme: 15:17 - 6/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, Fatih Camii'nde dün Cuma namazı sonrası, Çeçen lider Şamil Basayev ve Filistin'de ölen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Cami avlusunda yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze namazında, ABD, Rusya ve İsrail lanetlenirken, bu ülkelerin bayrakları da ateşe verildi. İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Özgür-Der başta olmak üzere, bazı sivil toplum kuruluşları Fatih Camii'nde, geçtiğimiz günlerde öldürülen Çeçen lider Şamil Basayev için gıyabi cenaze töreni düzenledi.

KARDEŞLİK MESAJI

Cuma namazı sonrası avluda toplanan yaklaşık 5 bin kişi, ellerinde Filistin ve Çeçenistan bayrakları ile Çeçen liderlerin posterlerini taşıdı. "Katil Rusya Çeçenistan'dan, katil İsrail Filistin'den, katil ABD Ortadoğu'dan defol" yazılı pankart açan gruptakiler, "Siyonist ambargoya karşı kardeşlik ve dayanışma" yazılı dövizler taşıdı. Gıyabi cenaze namazı öncesinde bir konuşma yapan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, yüzbinlerce Müslüman'ın zulüm altında inlediğini söyledi. Basayev'i öldürenlerin kısa süren bir sevinç yaşadığını kaydeden Yıldırım, "Şimdi gördüler ki Türkiye'de onbinlerce Basayev'in yolundan giden Müslüman doğdu" şeklinde konuştu. Sık sık tekbir getiren grup, İsrail, ABD ve Rusya bayrağını ateşe verdi. Konuşmanın ardından, Yalçın İçyer tarafından, Basayev ile Filistin ve Çeçenistan'da hayatını kaybeden Müslümanlar için cenaze namazı kılındı.

  • İSTANBUL MURAT PALAVAR / OKTAY MEHMET
    Filistin'de intifada kazanacak

    İsrail'in kaçırılan askerlerini bahane ederek Filistin ve Lübnan'a yönelik başlattığı saldırılar, Filistin Halkları Dayanışma Derneği, BEKSAV ve Ezilenler Sosyalist Platformu (ESP) tarafından İsrail Konsolosluğu önünde düzenlenen bir gösteri ile protesto edildi. Levent'te bulunan İsrail Konsolosluğu önündeki eyleme katılan Vardiya Müzik Grubu sanatçıları eşi savaşa giden bir Filistinli annenin kundaktaki çocuğuna söylediği niniyi Arapça olarak gitar eşliğinde seslendirdiler. Protestocu grup attığı sloganlarla İsrail'i kınayarak konsolosluk önünde bir süre oturma eylemi yaptı. Filistin Halkları Dayanışma Derneği Başkanı Füsun Bandır, yaptığı konuşmada, Filistin'de ilaç ve mama bulamayan çocukların ölümle karşı karşıya olduğunu söyledi. ESP adına konuşan Ersin Sedefoğlu da, İsrail'in saldırıları karşısında, "Irak'ta zafer direnişçilerin, Filistin de ise intifadanın olacak" dedi.



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 yıl önce