|

Türkiye’nin ilk dijital turizm elçisi GeziBilen

Turizm alanında Türkiye her yıl daha fazla ziyaretçi alırken, dijitalleşmenin önemi de artıyor. Bu alandaki ihtiyacı karşılamaya yönelik geliştirilen GeziBilen uygulaması, hem yerli hem de yabancı turistlere tüm rehberlik hizmetlerini vermeye aday. Türk mühendislerin geliştirdiği uygulamayı sizler için inceledik.

08:35 - 4/12/2020 Cuma
Güncelleme: 20:42 - 7/12/2020 Pazartesi
Diğer
GeziBilen uygulaması Türk mühendisler tarafından geliştirildi.
GeziBilen uygulaması Türk mühendisler tarafından geliştirildi.

GeziBilen uygulamasını ortaya çıkaran ve yakın gelecekte yayınlamaya hazırlayan ekibin, Türkiye’nin ilk dijital turizm elçisi GeziBilen ile ilgili verdiği bilgi özetle şöyle;

GeziBilen fikri nasıl doğdu?

Aslında kendi ihtiyaçlarımızı karşılamak için minik bir kıvılcımdan doğdu.

Bu konuyla ilgili araştırma yaparken Türkiye’deki her şehirde sayısız turistik yerin olduğunu ancak gerekli ilgiyi görmediğini fark ettik.
Bu noktada da Türkiye’nin dijital turizm elçisi olmaya karar verdik.
2019 yılında Türkiye’ye gelen 52 milyon yabancı turistin ve milyonlarca vatandaşımızın nitelikli rehberlik hizmetini ölçümlenebilir ve kaliteli alması için uygulama fikrini geliştirerek hayata geçirdik.
Gün sonunda, kullanıcılarımızın keşfetmek istedikleri şehri,
sanki yıllardır orada yaşayan biriymiş gibi gezebilecekleri bir uygulama geliştirdik.

GeziBilen kullanıcılarına ne gibi kolaylıklar sağlıyor?

Gezginlere sağladığımız kolaylıkların başında istedikleri an nitelikli rehberlik hizmeti alabilmeleri geliyor. Bununla birlikte belli bir kalite standardının altına düşmeyen hizmetle beraber ölçümlenebilir fiyatlar bulunuyor.
Günün her saati kullanıcıları bekleyen sanal rehberimiz, rotaların temalarına özel olarak farklı seslendirmenler tarafından okunan anlatımlarımıza ulaşabiliyor.
Bunun yanı sıra yine rotaların kullanımında uygulama içinde çalışan bir navigasyon modülümüz de mevcut.

Öte yandan farklı kullanıcıların paylaştıkları içeriklere de erişim kolaylığı sağlıyoruz.

Neden ilk olarak Türkiye’yi seçtiniz?

Aslına bakarsanız dünyada en çok ziyaretçi alan ülke Fransa ancak biz projemizin ilk ayağını Türkiye’de başlattık.

Bunun en önemli sebebi ülkemize olan aşkımız ile bu ülkede yer alan ve turizm cenneti olmaya aday yerlerin fazlalığının farkında olmamız.
İnanın Türkiye’deki turistik ve tarihi alan zenginliği dünyanın hiçbir yerinde yok! Bununla birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2023 yılı turizm stratejisine de güvenimiz tam.
Biz de bu nedenle sürece destek vermek adına taşın altına elimizi koymamız gerektiğini düşündük.

GeziBilen’in yurt dışı serüveni de olacak mı?

Tabi ki olacak, Türkiye yolun sadece başı! Ancak belirtmemiz gerek ki ülkemizin tanıtımı bizim için olmazsa olmazların başında geliyor. Ocak 2021 gibi GooglePlay ve AppStore gibi sanal marketlerde uygulamamız
2 bin 500 Gezi Noktası ve 200’e yakın rotamız
ile yayına çıkacak. Ardından çok kısa bir süre içerisinde Avrupa’da en çok turist ağırlayan beş ülkeyi uygulama içerisine dahil edeceğiz.

Ayrıca belirtmemiz gerekir ki yayına çıktığımızda uygulama içerisindeki yazılı ve sesli tüm içeriklerimiz Türkçe, İngilizce, Almanca ve Rusça olmak üzere dört dilde birden tüketilebilecek. Bir sanal rehber uygulamasının da dünya turizminde en çok kullanılan dilleri içermemesi beklenemezdi zaten. Son olarak eklemek isteriz ki yurtdışı serüvenimizde Türkiye ve beş yeni ülke ile toplam 700 milyonluk potansiyel müşterisi olan bir pazara da girmiş olacağız.

Ne zaman yayına çıkacak?

Uygulamamızı gezmeyi sevenler ile
Ocak 2021’de
buluşturmuş olacağız. Aslında ekipçe sabırsızlandığımız için
Kasım 2020’de
bir fuara katıldık ve Instagram takipçilerimize uygulamamızı deneyimleterek pek çok geri dönüş aldık. Aldığımız geribildirimler bizi çok mutlu etti çünkü tasarım, içerik ve yazılım tarafındaki geliştirmelerimiz standımızı ziyaret eden tüm GeziBilenler tarafından bir hayli sevildi. Bugün geldiğimiz noktada uygulamamızı yayına hazırlamakla birlikte birçok güvenlik, hız ve içerik testleri yapıyoruz. Türkiye’nin ilk dijital turizm elçisi olmak için çıktığımız bu yolda asıl işimizin ise yayına çıktığımız zaman başlayacağını pekala biliyoruz.
#gezibilen
#turizim
#sanal
#rehber
#türkiye
#gezilecek yerler
3 yıl önce