|

Tüyolar ByLock’tan

FETÖ’cü kalkışmanın ardından TSK’dan ihraç edilen bir yüzbaşı ifadesinde, 2010 KPSS ile 2013 YDS, ALES ve İş Denetçiliği sınavlarına ait soruların kendilerine verildiğini itiraf etti. Yüzbaşı, KPSS hırsızlığına yönelik operasyonlardan da ByLock sayesinde önceden haberdar olduklarını anlattı

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:14 - 7/10/2016 Cuma
Yeni Şafak

Ankara Jandarma Eğitim Komutanlığı'nda Jandarma İkmal Yüzbaşı olarak görev yapan C., 15 Temmuz darbe girişiminin ardından TSK'dan ihraç edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında emniyette 'şüpheli' sıfatıyla dinlenen yüzbaşı C., daha sonra da 2010 KPSS soruşturması kapsamında da 'tanık' olarak ifade vermek istedi. Soruların sınavdan önce kendilerine verildiğini söyleyen C.'nin itirafları, FETÖ'nün binlerce insanın hayallerini çaldığını bir kez daha ortaya koydu. Yüzbaşı C. şunları anlattı:



'İYİ YERLERE GELMENİZ İÇİN'


"2008'de İstanbul'dan Karabük Safranbolu'ya atandım. Batı Karadeniz bölgesinde askerlerle ilgilenen bir 'imam', beni hususi sorumlu H. ile tanıştırdı. 2 sene boyunca görüşme için H.'nin evine gidip geldim. Bu sırada H., coğrafya öğretmeni eşimi KPSS'ye çalışması için teşvik etti. 2010 KPSS'den 2-3 gün kadar önce H. beni evine çağırdı. Eve gittiğimde H.'nin yanında beni daha önce H. ile tanıştıran şahıs vardı. Bu şahıs yanında bulunan laptop bilgisayarını açtı bana ve yine sınava girecek olan H.'ye yemin metnini okuttuktan sonra flaş bellek içerisindeki soruları verdi. 'Bu soruları veriyorsunuz ama haram değil mi? Başkalarının hakkına giriyorsunuz' demem üzerine o şahıs da 'Sizin gibi iyi insanların bir yerlere gelmesi lazım. Biz onun için uğraşıyoruz' dedi ve bu şekilde bizi ikna etmeye çalıştı.”







GİRDİ VE YÜKSEK PUAN ALDI


“O şahıs Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinde eksikliklerin olduğunu ancak Eğitim Bilimlerinin tam olduğunu söyledi. Ben de kendisine kaçar tane yapılacağını sordum. İstenildiği kadar yapılabileceğini söyledi. Flaş belleği aldıktan sonra evime geçtim. Durumu eşime anlattım. Eşim önce almak istemedi ve 'haram değil mi?' diye sordu. Ben de abinin bize anlattıklarını tekrar eşime anlattım. O da gönülsüz ikna oldu. Sorular 'dershane deneme sınavı' şeklinde kamufle edilmişti. Eşim soruları inceledi, sınava girdi ve neticede yüksek puan aldı."



SONRA BYLOCK'LA TANIŞTI


"2015 Ocak'ta Ankara'daki evime M. kod adlı cemaat abisi geldi ve cep telefonumu aldı. Yanında getirdiği bilgisayara telefonumun harici hafızasını taktı ve ByLock programını kurdu. ByLock'u nasıl kullanacağımı tek tek anlattı. Sisteme şifreler girerek beni dahil etti. Sistemdeki ismim 'Freedom' idi. Bu programı kurarken bana 'KPSS soruşturmasında sizin de adınız bulunuyor, operasyonlarda isminiz geçerse biz size buradan bilgi vereceğiz' dedi. Yaklaşık bir ay sonra ByLock'tan bir mesaj geldi. Mesajda 'eve gel görüşelim' yazıyordu.



HER ŞEYİ İNKAR EDİN


"Eşimle birlikte bir abinin Çankaya'daki evine gittik. Sohbet esnasında bu abi, 'Arkadaşlar yakın bir tarihte KPSS operasyonları başlıyor ve dalga dalga devam edecek. İlk önce 120 sorunun tamamını doğru yapanlardan başlayacaklar, daha sonra 119, 118 diye aşağıya doğru inecekler' dedi. Bize notlar okudu. O notlarda 'Mutlaka bir aile avukatınız olacak. Yalnız bu avukatınız AK Parti'li ve cemaatçi değil, solculardan olacak. Avukata KPSS'den bahsetmeyin. Kesinlikle soruları almadığınızı, kendi emeğinizle çalışarak kazandığının anlatın. Suçlamaların hiçbirini kabul etmeyin, cemaatten olduğunuzu kesınlikle söylemeyin' yazıyordu. Bu görüşmeden yaklaşık 1 ay sonra KPSS operasyonları başladı.”



Sorular aynen çıktı


“2009, 2010 ve 2012 KPSS sorularının cemaate geldiğini biliyorum. Ayrıca 2013'te YDS, ALES ve İş Denetçilik sınavlarına girdim. Bunlardan YDS sorularını sınavdan 1 gün önce beni evine çağıran cemaat abim H. verdi. Yine ALES'te çıkacak soruları da sınavdan önce aldık. Başka bir cemaat abisi de bize, İş Denetçiliği Sınavının bazı bölümlerinin tüm sorularını bilgisayar çıktısı şeklinde verdi. Bir başka örgüt imamı 'Kurmay sınavına girecek misin' diye sormuştu. Ben de 'Hayır girmeyeceğim. Girsem bana yardımcı olacak mısınız?” demiştim. Cemaat abisi sessiz kalmıştı. Sanırım kurmaylık sorularını da bir şekilde alıyorlardı...”


#FETÖ
#ByLock
#YDS
#ALES
8 yıl önce