|

Uyuşturucu ve silah kaçakçısı 50 PKK'lı kıskıvrak yakalandı

Terör örgütü PKK için silah ve uyuşturucu madde kaçakçılığı yapan 50 kişi gözaltına alındı. Şahısların terör örgütün üst düzey sorumluları ile bağlantılı olduğu iddia edildi.

Cihan
00:00 - 1/11/2007 Perşembe
Güncelleme: 01:06 - 1/11/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Uyuşturucu ve silah kaçakçısı 50 PKK'lı kıskıvrak
Uyuşturucu ve silah kaçakçısı 50 PKK'lı kıskıvrak

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bazı kişilerin terör örgütü PKK'ya kaynak sağlamak amacıyla örgütlü olarak silah ve uyuşturucu madde kaçakçılığı yaptığı bilgisine ulaştı. Yaklaşık bir yıldır zanlıları takip eden polis, İzmir, Mardin, Bursa ve İstanbul'da belirlenen ev ve işyerlerine baskın düzenledi. Operasyonda terör örgütü PKK adına silah ve uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 50 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin Kuzey Irak'taki terör örgütü üst düzey yöneticileriyle bağlantılı olduğu ileri sürüldü. Zanlılarla birlikte çok sayıda silah ve bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.

27 ADET SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Habur Sınır Kapısı'nda yasa dışı yollardan getirilen 27 adet çeşitli çapta silah ve tabanca ele geçirildi. Kuzey Irak'tan getirilmek ve terör örgütü PKK'ya verilmek üzere bir kamyonun kasasında gizlenmiş silahların olduğu haberini alan, Şırnak'ın Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, harekete geçti. Ekipler Cizre girişinde durdurduğu kapalı kasa kamyonun gizli bölmelerinde yaptığı aramada aralarında uzun namlulu silahların da bulunduğu 27 adet çeşitli çapta silah ve tabanca ele geçirdi.



17 yıl önce