|

Wilson: Rumlar artık adım atmalı

ABD'nin Büyükelçisi Ross Wilson, artık Kıbrıs'ta Rumların adım atması gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak
01:00 - 31/01/2006 Salı
Güncelleme: 13:19 - 13/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

----------------------- Haberler başlangıç---------------------------

NTV'ye konuşan Wilson, Kıbrıs Eylem Planı'nı memnuniyetle karşıladıklarını, tarafların masaya oturmalarını beklediklerini söyledi. Wilson, "Rumların artık daha olumlu adımlar atması gerek. En azından BM Genel Sekreteri'ne hangi temellerde adım atmaya hazır olduğunu göstermeli" dedi.

PKK İÇİN HAREKETE GEÇECEĞİZ

Wilson, MGK Genel Sekreteri Yiğit Alpogan'ın 'ABD, PKK'yı seyrediyor' eleştirilerine de "Hemen değil ama çok yakında kapsamlı bir mücadele başlatacağız. Irak ve Türkiye ile yaptığımız çalışmalar var. Irak'ın kendi sınırlarını kontrol altına alabilmesi, PKK'nın mali kaynaklarının giderilmesi, Avrupa'da PKK bağlantılarının kesilmesi için son derece aktifiz. Bilgi veremeyeceğim ayrıntılar da var" dedi.

KURTLAR VADİSİ YORUMU

Wilson, Kurtlar Vadisi-Irak filmiyle ilgili bir soruyu da şöyle yanıtladı: "Aslında duygularımıza rahatsızlık demek doğru değil. Ancak sürekli bunlarla ilgili haberler okumak hoş değil. Geçenlerde ABD'li bir askerin çıplak bırakıldığı haberleri çıktı. Ama Türk istihbaratına gelen bunun doğru olmadığı bilgisi daha sonra basına yansımadı. Sonuçta bu eğlence sektörü ve tarihi olayları tamamen aynı şekilde yansıtması da gerekmiyor." ----------------------- Haberler son--------------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
18 yıl önce