|

Yabancı diplomatların gözdesi Türkiye

Yabancı ülkelerin Ankara'da görev yapan diplomatları, ülkelerine "terfi ederek" dönüyor ve devlet başkanı yardımcılığı gibi önemli görevlere geliyor.

Yeni Şafak
00:00 - 15/08/2004 Pazar
Güncelleme: 17:44 - 9/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

  • DUYGU GÜVENÇ / ANKARA


    Türkiye'nin uluslararası arenadaki önemi çok sayıda yabancı diplomatın kariyerinde belirleyici olmaya başladı. Bu gelişme Ankara'yı adeta kariyer merkezi haline getirdi.

    Daha önce Fransız İç İstihbaratı'na giden eski Fransa Büyükelçisi Cousseron'ın ardından şimdi de Polonya Büyükelçisi Andrej Ananicz ülkesine dönerek İstihbarat Başkanı oldu. Mısır'ın Ankara Büyükelçisi Ahmed Amin Fathalla ise Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in yardımcısı olarak Kahire'ye dönüyor. Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Halina Kobeckaite de Cumhurbaşkanı'nın yardımcısı olarak ülkesine dönüyor. Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Ihor O. Dolhov da Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak merkeze dönüyor. Çok sayıda büyükelçinin kariyer için tercih ettiği Ankara'nın, ABD ve İsrail gibi ülkeler için ise önemi büyük.

    Daha önce Ankara'da görev yapan Büyükelçi Marc Grossman, şimdi ABD Dış politikasına yön veriyor ve Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

    İsrail'de ise halen Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak görev yapan tüm isimlerin Ankara'da görev yapmaya talip olduğu belirtildi.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce