|

Yargıtay’dan kritik karar: Tek ardışık aramaya onama

TSK'daki FETÖ'cülere yönelik “ankesörlü, sabit hat” soruşturmalarında şüpheli olan eski astsubay Ali D, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Kararın temyize taşınması sonrası dosyaya bakan Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Ali D.'nin ankesörlü telefon ve sabit hattan kendisi gibi astsubay olan 2 şahısla birlikte bir kez ardışık arandığını vurgulayarak verilen cezayı onadı. Yargıtay kararında “0”saniye aranmalarının dahi örgütsel bağlantıların göstermesi açısından yeterli olabileceği görüşünde de bulundu.

Şahin Şen
17:00 - 14/04/2021 Çarşamba
Güncelleme: 17:18 - 14/04/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Görüşme olmasa dahi arama kaydı örgütsel bağlantı sayıldı.
Görüşme olmasa dahi arama kaydı örgütsel bağlantı sayıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) FETÖ’cülere yönelik sürdürülen “ankesörlü, sabit hat” soruşturmalarında şüpheli olan eski astsubay kıdemli çavuş Ali D. hakkında "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan dava açılmış ve yargılama neticesinde Ali D. 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Ali D. ise kararı istinaf mahkemesine taşıyarak itiraz etmişti.

KARAR DOĞRU BULUNDU

Dosyadaki inceleme işlemini bitiren İstanbul 27. Bölge Adliye Mahkemesi, mahkemenin kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın olmadığına, delillerde ve işlemlerde ise herhangi bir eksiklik bulunmadığına karar verdi. Kararda, ispat değerlendirmelerinin yerinde olduğu, eylemin doğru olarak nitelendirildiği, kanunda öngörülen suça gör cezanın uygulandığı belirtilerek başvurunun reddine karar verdi.

GÖRÜŞME OLMASA DAHİ ARAMA KAYDI BİLE ÖRGÜTSEL BAĞLANTI

Red kararının ardından Ali D. kararın bozulması için dosyayı temyize taşıdı. Bir üst mahkemece de onanan kararın ardından dosya Yargıtay'a ulaştı. Dosyaya bakan Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Ali D.'nin ankesörlü telefon ve sabit hattan kendisi gibi astsubay olan 2 şahısla birlikte bir kez ardışık arandığını, 42 kez de tekil arandığını vurgulayarak verilen cezayı onadı. Öte yandan Yargıtay kararında “0”saniye aranmalarının dahi örgütsel bağlantıların göstermesi açısından yeterli olabileceği görüşünde de bulundu.

#yargıtay
#fetö
#ardışık arama
#ankesör
#ali d
#arama kaydı
#onama
3 yıl önce