|

Yemenli kadın Müslüman oldu

Elbistanlı işadamı Hüseyin Döngel'in, İngiltere'de tanışıp evlilik kararı aldığı Filipinli Rhoda Mateo, önce Müslüman oldu, sonra adını Melek olarak değiştirdi.

İha
00:00 - 19/09/2013 Perşembe
Güncelleme: 21:14 - 19/09/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Yemenli kadın Müslüman oldu
Yemenli kadın Müslüman oldu

İngiltere'de taksi ve kafe işletmecisi olan Hüseyin Döngel, arkadaşlarının tavsiyesi üzerine bir çikolata fabrikasında yönetici olan Filipinli Rhoda Mateo ile tanıştı. Rhoda Mateo ile 3,5 yıl süren arkadaşlıklarının ardından evlilik kararı alan Döngel, teklifine olumlu yanıt alınca önce kız arkadaşının ailesiyle tanıştı. Arkadaşlıkları döneminde İslam dini hakkında Hüseyin Döngel'den bilgi alan Rhoda Mateo ise İslamiyet'i seçti. Bunun üzerine harekete geçen Hüseyin Döngel, Mateo'yu alarak memleketi Elbistan'a getirdi.

Elbistan Müftülüğü'ne müracaatta bulunan Rhoda Mateo, İlçe Müftüsü Abdüssamet Pat eşliğinde kelimeyi şehadet getirerek Müslüman oldu. İslam dinini seçen ve ismini Melek olarak değiştiren Mateo, Hüseyin Döngel tercümanlığında duygularını, 'Çok mutluyum. Türkiye'yi çok sevdim' diyerek dile getirdi.

Kısa zaman sonra evlilik törenlerini yapacaklarını kaydeden Hüseyin Döngel ise, artık memleketlerinde yaşamayı planladıklarını ifade ederek, 'Arkadaşlarımın aracılığıyla Melek'le tanıştım. 3,5 yıl süren arkadaşlığımız duygusal bir bağa döndü. Evlilik kararımı açıkladım ve olumlu yanıt aldım. Ailesiyle tanıştık. Ben de kendi ülkemin yapısı ve kültürü hakkında bilgiler verdim. İslam dini hakkında önceden de araştırma yapan Melek, Müslüman olmak istediğini söyledi. Çok mutlu oldum. Melek'in ihtida törenini memleketim Elbistan'da yapmak istedim. Allah mutluluğumuzu daim etsin' dedi.

Elbistan Kent Konseyi Başkanı Mükremin Yinanç ile Belediye Meclis Üyesi Mükremin Yarbı şahitliğinde kelimeyi şehadet getiren Melek'e, Müftü Abdüssamet Pat tarafından İhtida Belgesi ve Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

11 yıl önce