|

'Yeni medeni kanun eksik'

Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Zevkliler, yeni Türk Medeni Kanunu'nun, bazı eksikliklerinin bulunmasına rağmen toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilecek düzeyde olduğunu bildirdi.

Yeni Şafak
00:00 - 25/05/2002 Cumartesi
Güncelleme: 13:06 - 18/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot -------------------------

Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Bölümü Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Zevkliler, Yeni Türk Medeni Kanunu'nun, bazı eksikliklerinin bulunduğunu, ancak, kadın erkek eşitliğini sağladığını ve toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilecek düzeyde olduğunu bildirdi. Kadının Statüsü ve Sorunları Genel Müdürlüğü, İzmir Valiliği ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliğiyle, kadınları bilgilendirmeye yönelik olarak düzenlenen, "Yeni Türk Medeni Kanunu ve Kadın Erkek Eşitliği" konulu panel yapıldı. Panelde konuşan Aydın Zevkliler, 1926 yılında çıkarılan ve örneği İsviçre'den alınan Medeni Kanun'un eşitlik ilkesine önem veren bir yasa olduğunu, kadın erkek arasında bir ayırım gözetmediğini hatırlattı. Zevkliler, İsviçre'nin toplumdaki gelişmelere paralel olarak kanunda değişiklik yaptığını, Türkiye'de ise bu değişikliğin zaman zaman tasarı halinde gündeme getirilmesine rağmen, 1 Ocak 2002 tarihinde yürürlüğe giren yeni Medeni Yasa ile yapıldığına işaret etti. Gerek parlamentonun gerekse Türkiye'nin geleneksel yapısından dolayı 1994 yılından beri tartışılan bu tasarının yasalaşmasından umudunu kestiklerini de belirten Aydın Zevkliler, "Türkiye'de bir mucize gerçekleşti ve kadın erkek eşitliğini sağlayan yasa çıktı" dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şeref Ertaş da, bir toplumda temel yasanın "Anayasa" olarak bilindiğini, ancak, kendisinin bu görüşe katılmadığını söyledi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce