|

'Yerel gazetemi okuyorum'

Elazığ Valiliği'nde “Yerel Gazetemi Okuyorum, Destekliyorum” kampanyası kapsamında stant kuruldu.

Yeni Şafak
18:20 - 9/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 16:21 - 9/03/2016 Çarşamba
IHA

Basın İlan Kurumu (BİK) Elazığ Şube Müdürlüğü'nün, yerel gazetelerle birlikte başlattığı “Yerel Gazetemi Okuyorum” projesine Vali Murat Zorluoğlu da destek verdi. Bu çerçevede valilikte, “Yerel Gazetemi Okuyorum” standı kurularak, valiliğe gelenlere ücretsiz gazete okuma fırsatı sağlandı. Elazığ Valisi Zorluoğlu, BİK Şube Müdürü Yürekli, yerel gazete yöneticileri ve çalışanları konuyla ilgili bir araya gelerek, açıklamalarda bulundu.



BİK Şube Müdürü Yürekli, “Elazığ'da yayın yapan yerel gazetelerimizin şehre katkısı önemli ölçüde herkesim tarafından hissediliyor. Ben ağustos ayında göreve başladım. O günden bugüne kadar valimizin özellikle yerel gazetelerimize ve medya mensubu arkadaşlarımıza göstermiş olduğu yakın ilgi, bizlere de her açıdan şevk verdi. Attığımız her adımda valimizde ciddi anlamda manevi bir güç alarak şehrimizdeki gazetelerimize destek olmak adına çalışmalar yapmaktayız” dedi.


Elazığ'da bir süre önce başlattıkları “Yerel Gazetemi Okuyorum” kampanyasına valiliğin büyük ve anlamlı bir katkı sunduğunu ifade eden Yürekli, valilik binası içerisine “Yerel Gazetemi Okuyorum” standı oluşturduğunu kaydetti.



“YEREL BASIN GÜÇLENMELİ”

Kampanyaya valilik ve özel idare olarak katıldıklarını belirten Vali Murat Zorluoğlu ise, “Bundan da büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Gerçekten burada bütün vatandaşlarımıza, Elazığlı hemşerilerimize yerel basına ilgi göstermeleri, yerel gazeteleri satın alma ve okumaları, yerel televizyonları izlemeleri hususunda da bir çağrı yapmak istiyorum. Hakikaten yerel basın ciddi güçlükler içerisinde varlığını sürdürmeye çalışıyor. Birçok zorluğu aşarak bu gazeteler basılıyor ve televizyon yayını evlerinizde sizlerle buluşturuluyor. O nedenle vatandaşlarımızın da ellerinden gelen katkıyı Elazığ'da yerel basının güçlenmesi gerek içerik bakımından gerekse görsel bakımdan daha kaliteli bir hale gelebilmesi için bütün vatandaşlarımızın ellerinden gelen katkıyı sağlamaları gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.



Kentte rengarenk yerel gazeteleri gördüklerini de vurgulayan Zorluoğlu, “Özellikle vurguluyorum çok farklı düşüncede olan insanların çıkarttığı farklı yayın politikaları olan gazeteler, farklı içerikte olan gazeteler ama hepsinin ortak bir tarafı var, oda Elazığ'a daha iyi hizmetler verilmesi. Elazığ'da ki kamu hizmetlerinin özel sektör yatırımlarının geliştirilmesi konusunda hep bizlerle beraberler. Geldiğimizden bugüne kadar bütün basın organlarıyla çok iyi diyaloglar içerisindeyiz. Şüphesiz basının önemli görevlerinden bir tanesi de eleştirmektir. Ben basının eleştiri yapma hakkına da sonun kadar saygı gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bizim eksik bıraktığımız veya yapamadığımız eksik yaptığımız işlerle tam olarak yeri geldiğinde bizleri de eleştiriyorsunuz, eleştirmeye de devam edin. Biz sizlerin bu eleştirilerinden şüphesiz payımızı alıyoruz ve eksik bıraktığımız şeyleri de düzeltmeye gayret gösteriyoruz” ifadelerinde bulundu.

#Elazığ
#yerel gazete
#basın
8 yıl önce