|

Yerli ve milli silahlar CHP'yi rahatsız etti

Türkiye'nin özellikle son yıllarda savunma sanayinde adeta altın bir çağ yaşaması ve yerli/milli silahlar konusunda kat ettiği mesafe dünyada parmak ısırtırken, CHP'li bazı isimler söz konusu gelişmelerden rahatsız oluyor. Bu rahatsızlığın son örneği CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun sosyal medya paylaşımında ortaya döküldü.

Yeni Şafak
10:41 - 30/12/2018 Pazar
Güncelleme: 10:50 - 30/12/2018 Pazar
Yeni Şafak
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu.
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu.

Son dönemlerde yerli ve milli silah üretiminde adeta yeni bir sayfa açan ve art arda çok başarılı işlere imza atan Türk savunma sanayisi, düşman ülkeleri korkuttuğu kadar, yurt içindeki kimi çevreleri de rahatsız ediyor.

Tanktan helikoptere, silahlı ve silahsız insansız hava araçlarından milli piyade tüfeğine ve çok farklı özelliklere sahip füzelere kadar birbirinden zorlu konularda alınan başarılı sonuçlar CHP'nin hoşuna gitmedi.

CHP'li vekilden skandal tweet

Yurt içindeki teröristler kadar sınır ötesindeki terör unsurlarıyla mücadele konusunda da adeta destan yazan yerli ve milli silahlara CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu kendi sosyal medya hesabından tepki gösterdi.


  • Türkiye'nin beka tehdidine karşı teröristlere mücadelesinde hayati öneme sahip yerli ve milli unsurlardan rahatsız olan Tanrıkulu, Twitter hesabından "Savaş sanayi ve teknolojisi amaçladığı hedef ne olursa olsun insanların ölümü sonucunu doğurmaktadır. Tarihten bugüne bu teknolojiyi geliştirenleri kimse rahmetle anmamıştır" mesajını paylaştı.

Tanrıkulu'nun mesajına kullanıcılardan kısa sürede çok sayıda tepki geldi.

#CHP
#Yerli ve milli silahlar
#Sezgin Tanrıkulu
5 yıl önce