|

YKS soruları ve cevap anahtarı

2020 YSK soruları cevapları erişime açıldı. Milyonlarca öğrencinin katılım gösterdiği üniversite sınavı hafta sonu olacak şekilde üç oturum halinde yapıldı. YKS (TYT, AYT, YDT) oturumları şeklinde yapılan sınavın tamamlanmasının ardından öğrenciler, YKS soruları ve cevaplarına ulaşabilecekler. İşte YKS soruları cevapları, sınav sonuçlarının açıklanma tarihi ve YSK’ye dair tüm detaylar.

13:30 - 29/06/2020 Pazartesi
Güncelleme: 14:38 - 29/06/2020 Pazartesi
AA
Öğrenciler soru kitapçığı ve cevap anahtarlarına erişebilecek.
Öğrenciler soru kitapçığı ve cevap anahtarlarına erişebilecek.

ÖSYM tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) oturumları temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarları erişime açıldı.

YKS SORULARI VE CEVAP ANAHTARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Yaklaşık 2.5 milyon öğrencinin girdiği YKS sınavları yapılan AYT-YDT oturumları koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleşti.

ÖSYM'nin 2020-YKS soruları ve cevap anahtarını dün yayımladığını açıkladı.

2020-YKS SONUÇLARI 28 TEMMUZ'DA AÇIKLANACAK

Milyonlarca öğrencinin ter döktüğü YKS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu. ÖSYM, güncellenen sınav takviminde YKS sınav sonuçlarının 28 Temmuz'da ilan edileceğini açıkladı.

SINAV PUANLARI NASIL HESAPLANACAK?

Sınavda uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların, testlerden her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır.

Temel Yeterlilik Testi soru ve cevapları

  • ÖSYM'nin Twitter adresinden yapılan duyuruya göre, YKS'nin ilk oturumu olan ve dün gerçekleştirilen Temel Yeterlilik Testi (TYT) sorularına ve cevap anahtarına, "
    " adresinden ulaşılabilecek.

Alan Yeterlilik Testleri soru ve cevapları


Yabancı Dil Testi soru ve cevapları

ÖSYM AÇIKLADI

ÖSYM tarafından 27 Haziran'da yapılan açıklamada, 'Yarın YKS'nin tüm oturumları tamamlandıktan sonra, planlandığı gibi soruların tamamı kamuoyuyla paylaşılacaktır' denildi.

YKS’DE İLK OTURUM

Yaklaşık 2.5 milyon öğrencinin girdiği üniversite sınavının ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) korona tedbirleri altında yapıldı. Ülke genelindeki sınav sorunsuz tamamlandı. Sınava girişlerde adaylara maske ve dezenfektan dağıtıldı, isteyen adaylar maske ve siperlikleri ile sınava girdi. Yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için adaylar ve sınav görevlileri dışında hiç kimse okul bahçelerine alınmadı. YKS’de ikinci oturum bugün yapılacak. Saat 09.30 ile 18.30 arasında sokağa çıkma yasağı uygulandı.

#ÖSYM
#Soru kitapçığı
#Cevap anahtarı
4 yıl önce