|

Yurtta Sulh Konseyi'nin savcısı delilleri tutanağa geçirmemiş

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 3'ü sivil 155 sanığın yargılandığı davada, tanık beyanları alındı. Davada tanıklardan bazıları, askeri savcıların kimi delilleri tutanağa geçirmeyerek kendi çantalarına koyduklarını iddia etti.

Yeni Şafak
15:35 - 16/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:42 - 16/04/2018 Pazartesi
AA
FETÖ iddianamesinde 'Yurtta Sulh Konseyi' üyeleri tek tek deşifre edilmişti.
FETÖ iddianamesinde 'Yurtta Sulh Konseyi' üyeleri tek tek deşifre edilmişti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 152'si asker, 3'ü sivil, 155 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada, olay tarihinde Kara Havacılık Okulu Erkan Başkanı olan Kara Pilot Albay Bilge Tekin Çağlar, tanık olarak dinlendi.

Darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından askeri savcı Dişçi ve beraberindekilerin inceleme yapmak için karargaha geldiklerini anlatan Çağlar, savcı Dişçi'nin odada bulunan bir USB'yi tutanaklara geçirmediğini ifade etti.

"Savcı, USB'yi yanında götürdü"

Tanık Çağlar, şunları anlattı:

"Savcı dişçi, okul komutanı Ünsal'ın odasında arama yaptı. Delil niteliğindekileri tutanakla kayıt altına aldık. Bu sırada savcı, odadaki el çantasında bulunan USB'yi aldı ve beraberinde götüreceğini söyledi ve tutanağa geçirmedi. Bunun üzerine Kuvvetten bir albaya durumu anlattım, USB'nin kendilerine teslim edilip edilmediğini sordum. O da emin olmadığını söyleyince soruşturma savcılarına bu işini takibi ve delillerin karartılmasının önüne geçilmesi için ifade vermeye gittim."

"Savcı tutanağı imzalamadı"

Tanık Kara Pilot Binbaşı Müge Hayriye Demiralın da 15 Temmuz'da evinde bulunduğu sırada babasının kendisini aramasıyla darbe girişiminden haberdar olduğunu ifade etti.

Karargahta inceleme yapmak isteyen askeri savcılara nöbetçi amir olarak eşlik ettiğini belirten Demiralın, savcıların özellikle sanık Coşkun'un odasına girmek istediklerini kaydetti.

Arama yapan askeri savcının odadaki çantalardan birinde USB bulduğunu ancak bunu tutanağa geçirmek istemediğini belirten Demiralın, "Hakan Coşkun'un odasında el konulanları tutanak altına aldık. Savcıya imzalamasını rica ettim o da emri kendisinin verdiğini, imzalamayacağını söyledi. Çantadan USB'yi aldı, zarfa koydu. Tutanağa işlemesini istedim ancak kabul etmedi." ifadelerini kullandı.

Söz konusu USB'ye el koyan eski askeri savcı Dişçi'nin, sözde Yurtta Sulh Konseyince sıkıyönetim mahkemelerinde görevlendirildiği tespit edildi.

Dişçi'nin yargılanmasına Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesince devam ediliyor.

#FETÖ
#15 Temmuz Darbe Girişimi
#Yurtta Sulh Konseyi
6 yıl önce
default-profile-img