|

Zeytinburnu'nda yeni dönemde yeni projeler

Yerel seçimlere sayılı günler kala İstanbul’daki AK Partili Belediye Başkan adayları sahada seçmenleri dinlerken bir yandan da projelerini anlatıyor. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, geçen seçimde vadettiği projelerden fazlasını hayata geçirdiğini ve yeni döneme yeni projelerle gireceklerini dile getirdi.

Rabia Şenol
04:00 - 4/03/2024 Pazartesi
Güncelleme: 03:30 - 4/03/2024 Pazartesi
Yeni Şafak
 Zeytinburnu Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı Ömer Arısoy
Zeytinburnu Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı Ömer Arısoy

31 Mart yerel seçimleri için geri sayım devam ederken İstanbul’daki AK Partili Belediye Başkan adayları sahada yoğun çalışmalar yürüterek vatandaşlarla buluşuyor. Seçmenlerden ilçelerinin sorunlarını ve memnuniyetlerini dinleyen başkan adayları, sorunların çözülmesi ve daha iyi şartlarda hizmet verebilmeleri için seçim vaatlerini vatandaşlarla paylaşıyor. Zeytinburnu Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı Ömer Arısoy, başkanlık döneminde vaat ettiği bütün projeleri hayata geçirdiğini ve önümüzdeki dönemde de yeni projelere imza atacaklarını Yeni Şafak’a anlattı.

VAATLERE EK PROJELER HAYATA GEÇİRİLDİ

Başkan döneminde verdikleri bütün vaatleri yerine getirdiklerini ifade eden Ömer Arısoy, “Hatta verdiğimiz sözlerin dışında da yapmış olduğumuz hizmetler oldu. Zeytinburnu’muzun tam ortasına Zeytinburnu Millet Bahçesi’ni kazandırdık. Bu bizim 20 yıllık hayalimizdi. Oradaki 520 konutlu Askeri Lojmanları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle tasfiye ettik. Mesai arkadaşlarımızın çabasıyla 38 günde toplam 35 bin metrekareye yakın yeşil alanı ilçemize kazandırdık. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteğiyle Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük buz sporu tesisi olan Zeytinburnu Buz Adası ile gençlerimize yeni bir spor yapma imkânı kazandırdık” dedi.

Zeytinburnu’nda sağlık, spor ve eğitim alanlarında ihtiyaçları giderdiklerini ve yeni projeleri hayata geçireceklerini vurgulayan Arısoy, “Bilgi Evlerimiz 2005 yılında hayata geçmiş model olmuş bir uygulama. Bu dönemde Bilgi Evlerimize 2 ilave daha yapma imkânımız oldu. Zeytinburnu’muza Semt Konağı geleneği kazandırdık. 10 doktorluk bir Aile Sağlığı Merkezini Sağlık Bakanlığımıza tahsis ettik. Bilgi Evi’miz de orada ilk ve ortaokullarda okuyan çocuklarımız için büyük bir imkân olacak. Bunun dışında İçişleri Bakanlığımızla birlikte güvenli olmayan emniyet müdürlüğü binasını yeniden yaptık ve eski yerine bir spor merkezi inşa ediyoruz. Bu da Zeytinburnu’muzun spor envanterine yapılmış büyük bir katkı olacak. Saydıklarımız bizim 2019'da vaatlerimiz arasında yoktu fakat imkân ve zorunluluklar dolayısıyla hayata geçirdik” diye konuştu.

İZCİ EVİNDEN 15 BİN ÇOCUK FAYDALANDI

Türkiye'de ilk olarak uygulamalı eğitim veren Zeytinburnu İzci Evi’ni hayata geçirdiklerini belirten Arısoy, “İzciliği şehir merkezlerinde teorik olarak öğrenen çocuklarımız kampa giderler biz bunları birleştirdik. Şehrin tam ortasında model bir uygulama oldu. Buraya açıldığı günden bu yana 15 bin çocuğumuz gelip faydalandı. Önümüzdeki yıllarda diğer ilçe belediyelerimiz tarafından da örnek alınacağını düşünüyorum. Alanda çocuklarımız hem izcilikle ilgili eğitim alıyor hem de kamp yapabiliyor” şeklinde konuştu.

CAMİ YERİNE KÜLLİYE

Zeytinburnu Konyalı Camii’nin Silivri depreminden sonra mühürlendiğine dikkat çeken Başkan Arısoy, “Camiyi yıktık ve etrafındaki dini tesis alanını açtık. Yeşiltepe Mahallesi’ne mahalle külliyesi yaptık. Otoparkı, emekliler kıraathanesi, 4-6 yaş anaokulu, küçük bir avlusu olan güzel bir camiyi Zeytinburnu’muza kazandırdık. Ramazanın ilk teravihini Millet Cami’mizde kılmayı planlıyoruz. Millet Camii Zeytinburnu’muzun tam ortasında yer alıyor. 3 bin kişinin ibadet edebileceği içinde kütüphanesi, taziye evi, emekliler kıraathanesi, 4-6 yaş anaokulu olan yine büyük bir külliyeyi ilçemize kazandırdık” ifadelerini kullandı.

EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Zeytinburnu’nda eğitim olarak da büyük atılımlara imza attıklarını ifade eden Arısoy sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birçok okulun yıkılıp yeniden yapılmasını takip ettik. Bir okulumuzu Zeytinburnu Belediyesi olarak biz tamamladık. Çok güzel yeni okullar kazandırdık. Fatma Süslügil İlkokulu, Ayhan Şahenk Ortaokulu projesi Belediyemiz tarafından hazırlanan ve hayata geçirilen örnek bir okul oldu. Ardından Merkezefendi İlkokulu’nun yıkılıp yeniden yapılması tamamlandı. 6 okul yıkıldı ve depreme dayanıklı hale getirildi. Zeytinburnu’muzun çırpıcı bölgesinde yıllardan beri okul problemi vardı. Biz bu ihtiyacı dikkate alarak oraya Milli Eğitim Bakanlığımız, Valiliğimiz ve hayırseverlerimizin desteğiyle birlikte 72 derslik bir okul kazandıracağız.”

DÖNÜŞÜM ETAPLARI TAMAMLANIYOR

Kentsel dönüşüm konusunda 2019 - 2024 dönemi belediye olarak çok büyük yol aldıklarını belirten Arısoy, “Bizden önce başlatılan kentsel dönüşüm projelerinin tamamı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ eliyle bir yola koyduk. Beştelsiz Kentsel Dönüşüm projesi şu an teslim aşamasında. Mayıs 2024’de de Telsiz Kentsel Dönüşüm Projesi’ni teslim etmeyi planlıyoruz. Veliefendi’de özel sektör tarafından başlatılan bir projenin 1. etabının kaba inşaatı bitmek üzere. Doğrudan ve dolaylı olarak yaptığımız projelerin toplamı 5 bin bağımsız birimi geçiyor. Kasım 2021’den 2023’ün sonuna kadar 6 bine yakın bağımsız birimi dönüştürdük. Bu yolla 12 bin bağımsız birimi dönüştürmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. Arısoy, “Kazlıçeşme Sanat’ın yanında açık otopark olan alanda halkın denizi seyredeceği Zeytinburnu Seyir Terası yapacaklarını dile getirerek açıklamasına son verdi.



#Yerel Seçim
#Siyaset
#Zeytinburnu
2 ay önce