|

13 bin hasta oy kullanmaya götürülecek

16 Nisan'da gerçekleştirilecek referandumda herkesin oy kullanabilmesi için Sağlık Bakanlığı, evde sağlık hizmeti alan hastaları nakil araçlarıyla oy kullanmaya götürecek. Bakan Akdağ, 237 bin kişiye telefonla ulaşıldığını, 13 bin hastanın hizmet almak istediğini kaydetti.

Yeni Şafak
11:03 - 14/04/2017 Cuma
Güncelleme: 11:11 - 14/04/2017 Cuma
AA
Sağlık Bakanı Recep Akdağ
Sağlık Bakanı Recep Akdağ
Sağlık Bakanlığı, evde sağlık hizmeti alan hasta vatandaşların demokratik haklarından mahrum kalmamaları için bir uygulama başlattı. Bakanlık görevlileri, 16 Nisan Pazar günü, oy kullanmaya gidemeyecek hastaları özel nakil aracıyla evlerinden alarak ilgili merkezlere taşıyacak. Vatandaşlar, oy kullandıktan sonra alındıkları mahallelere geri götürülerek vatandaşlık görevlerini yerine getirmeleri sağlanmış olacak.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Evde sağlık hizmeti alan kayıtlı 300 binin üzerinde vatandaşımız var. Bu referandumda, evde sağlık hizmeti alan ya da o gün hastanede yatan kişileri, ekiplerimizle, sağlık görevlisi refakatinde oy kullanmaya götürelim, oradan da evlerine geri döndürelim istedik. Evde sağlık hizmeti programına alınmamış olsa bile bugünlerde başvuru olursa, arkadaşlarımız onu değerlendirip yine sandığa götürecekler. Biz, 237 bin kişiye telefonla ulaştık. Bunlardan 13 bin kayıtlı hastamız bu hizmeti almak için beyanda bulundu."

#Recep Akdağ
#Sağlık Bakanlığı
7 yıl önce