|

Ankara perdeleri geri sayımda

Ankara Devlet Tiyatroları 'perde' demek için gün sayıyor. Ankara'da sezon 16 Ekim'de, Bir Ölü Evi, Ölüm ve Kız ve Cengizhan'ın Bisikleti'yle başlıyor.

Yeni Şafak
00:00 - 20/09/2001 jeudi
Güncelleme: 18:15 - 4/10/2016 mardi
Yeni Şafak

Ankara Devlet Tiyatrosu (ADT), yeni tiyatro sezonuna 16 Ekim'de üç yeni oyunla başlayacak. Küçük Tiyatro "Bir Ölü Evi", Yeni Sahne "Ölüm ve Kız", Altındağ Tiyatrosu "Cengizhan'ın Bisikleti" adlı oyunların prömiyeri ile seyirci karşısına çıkacak.



Ankara Devlet Tiyatrosu, 2001-2002 tiyatro sezonunu, 16 Ekim'de Küçük Tiyatro'da "Bir Ölü Evi", Yeni Sahne'de "Ölüm ve Kız", Altındağ Tiyatrosu'nda ise "Cengizhan'ın Bisikleti" adlı oyunların prömiyeri ile açacak. Aynı gün Büyük Tiyatro da geçen sezonun başarılı oyunlarından "Şaylok", Şinasi Sahnesi ise "Arzu Tramvayı" ile seyircileri selamlayacak. İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi "Ghetto" ile 17 Ekim'de seyircilerle buluşurken, çocuk oyunu "Bir Varmış İki De Varmış"ın prömiyeri 28 Ekim'de Küçük Tiyatro'da, "İkinci Caddenin Mahkumu'nun prömiyeri ise 20 Ekim'de Şinasi Sahnesi'nde yapılacak. "Bir Kavanoz Kahkaha", Küçük Tiyatro'da, "Son Aylar" Yeni Sahne'de, "Nafile Dünya" ise Altındağ Tiyatrosu'nda sahnelenecek diğer oyunlar...



Sahnelerde yeni oyunlar


Nazım Hikmet'in "Bir Ölü Evi Yahut Merhumun Hanesi" adlı oyunu, 16 Ekim'de Küçük Tiyatro'da prömiyer yapacak. Rejisörlüğünü Mehmet Ege'nin üstlendiği oyunda, Savaş Tamer, Volkan Özgömeç, Okan Şenozan, Abdullah Ceran, Günaydın Yaltırak, Erdal Beşikçioğlu ve İclal Özergün'ün yanı sıra çok sayıda sanatçı rol alıyor. Dekorları Suar Şeylan'ın, kostümleri Nalan Türkoğlu'nun hazırladığı oyunda, "Ölen bir baba, feryat eden bir ana, merhum pederi için deli divaneye dönen bir genç kız ve birbirlerine giren iki üvey erkek kardeş"in traji-komik hayatları anlatılıyor.



Yeni Sahne, Ariel Dorfman'ın yazdığı "Ölüm ve Kız" adlı oyunla perde açacak. Rejisörlüğünü Hakan Çimenser'in üstlendiği, dekor ve kostümlerini Hakan Dündar'ın hazırladığı oyunda Zeynep Yasa, Cem Emüler ve Mithat Erdemli rol alıyor. Altındağ Tiyatrosu ise 16 Ekim'de Refik Erduran'ın yazdığı, Ferdi Merter'in yönettiği "Cengizhan'ın Bisikleti" adlı oyunun prömiyeri ile perde açacak. Oyunda, Altan Gördüm, Aydın Uysal, Edip Tümerkan ve Neşet Erdem rol alıyor.



Ali Meriç'in yazdığı "Bir Varmış İki de Varmış" adlı çocuk oyununun prömiyeri ise 28 Ekim'de Küçük Tiyatro'da yapılacak. Gülizar Neil Simon'un yazdığı "İkinci Caddenin Mahkumu" adlı oyunun prömiyeri de 30 Ekim'de Şinasi Sahnesi'nde gerçekleştirilecek. Ege Aydan'ın yönettiği oyunda, Serhat Nalbantoğlu, Servet Pandur, Şahap Sayılgan, Hidayet Daş, Nesrin Üstkanat ve Alev Buharalı rol alıyor.



#Ankara Devlet Tiyatrosu
#'perde'
#Bir Ölü Evi
#Ölüm ve Kız
#Cengizhan'ın Bisikleti
il y a 23 ans