|

Artık her koştuğunda ağlamayacak

Konya'da, Türkmenistanlı Gonca'nın nefes daralması, çarpıntı ve çabuk yorulmasına neden olan kalbindeki delik, kapatıldı. Koştuğunda ağrıları olunca ağlayan Gonca, sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

14:11 - 30/01/2015 Cuma
Güncelleme: 14:21 - 30/01/2015 Cuma
AA
Türkmenistan'da yaşayan 10 yaşındaki Gonca Gylychdurdyyev'in doğuştan kalbinde delik olduğu belirlendi. Rahatsızlığı ilerlediği için zor günler yaşayan çocuk, tedavisi için bir tanıdığı yardımıyla Konya'ya getirildi. Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde küçük kızın kalbindeki delik başarıyla kapatıldı.


 Hastalar, kalp ve akciğer nakline kadar gidebiliyor

 Ameliyatı gerçekleştiren hastanenin kalp ve damar cerrahisi öğretim üyesi Prof. Dr. Niyazi Görmüş, yaptığı açıklamada, hastalarının kendilerine nefeste daralma, çarpıntı, çabuk yorulma şikayetiyle başvurduğunu söyledi. Gonca'nın kalbinde yaklaşık 1 santim civarında delik olduğuna işaret eden Görmüş, "Türkmen bir hocanın girişimleriyle çocuk buraya getirildi ve biz başarıyla ameliyatı gerçekleştirdik. Yakında taburcu edeceğiz" diye konuştu.

Kalbinde delik olanların bu şekilde ileri yaşlara kadar yaşayabildiğini vurgulayan Görmüş, bazı hastalarda akciğerlere aşırı yüklenmesine bağlı çok sık enfeksiyon geçirebildiğini dile getirdi.

Bu hastalara erken dönemde müdahale edilmesinin önemine değinen Görmüş, "Gerekli kontrollerin ardından delik biran önce kapatılmalıdır. İleri ki yaşlarda kalp ve akciğer yetmezliği sorunu yaşayabilirler" dedi. 

Gonca, sağlığına kavuşacağı için sevinçli olduğunu belirterek, "Her koştuğumda nefes almakta güçlük çekiyor ve ağrılarım olduğu için ağlıyordum" diyerek mutluluğunu ifade etti.
#Türkmenistan
#Gonca
#Niyazi Görmüş
9 yıl önce