|

Beslenmede halk onlara güveniyor: Anket sonuçları televizyonda görülen isimlere güven duyulduğu gösterdi

Gıda Takviyesi ve Beslenme Derneği’nin araştırmasına göre Türk halkı beslenme önerilerinde en çok Prof. Dr. Canan Karatay’a güveniyor. Yüzde 53’le birinci olan Karatay’ı yüzde 51 ile Dr. Mehmet Öz ve yüzde 50 ile Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu izliyor. Anket sonuçları, halkın televizyon programlarında sık gördükleri medyatik isimlere güvendiğini gösteriyor.

Kıymet Sezer
00:16 - 29/06/2020 Pazartesi
Güncelleme: 23:00 - 28/06/2020 Pazar
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv
Gıda Takviyesi ve Beslenme Derneği’nin vatandaşın beslenme alışkanlıklarını belirlemeye yönelik
’ne yaptırdığı anket, halkın beslenme uzmanlarına ne derece güvendiğini ortaya koydu. Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere 11 büyükşehirde yapılan anket çalışmasında, sokaktaki vatandaşa, televizyonlarda gördükleri beslenme uzmanlarından hangilerine ne ölçüde güvendikleri soruldu. Anket sonuçlarına göre, sokaktaki her 10 kişiden 5’i Türkiye’nin bilinen üç ismine güvendiğini kaydetti.
CANAN KARATAY İLK, DR. ÖZ İKİNCİ SIRADA


***



***


Katılımcıların yüzde 53’ü
’ı çok güvenilir bulduğunu belirtti. Canan Karatay’ı yüzde 51’lik oranla Dr.
izledi. Vatandaşın, en çok güvendiği üçüncü isim ise Prof. Dr.
oldu.
EKRAN BELİRLİYOR
  • Anket sonuçları, halkın televizyon programlarında en sık gördükleri medyatik isimlerin güvenilirlikte öne çıktığını ortaya koyarken, araştırmada, ekranlara daha az çıkan diyetisyen Berrin Yiğit ile Dilara Koçak’ın tanınma oranlarının ise diğer doktorlara kıyasla daha düşük olduğu görüldü.

#Canan Karatay
#Mehmet Öz
#İbrahim Saraçoğlu
4 yıl önce