|

Birleşirsek dünyaya yeteriz

Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) her yıl düzenlediği “Üye İftarı” Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Programa, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz ve KADEM Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar başta olmak üzere çok sayıda davetli ve STK temsilcisi katıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:32 - 28/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
KADEM'in her yıl düzenlediği 'Üye İftarı' Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti
KADEM'in her yıl düzenlediği 'Üye İftarı' Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti

Dünyadaki mazlumların Türkiye’nin gücüne ihtiyacı olduğunu kaydeden Emine Erdoğan, “ Suriyeli çocukların bize ihtiyacı var. Son nefesini ‘sizi Allah’a şikayet edeceğim’ diye veren Filistinli çocuğun üzerimizde hakkı var. Türkiye dışında kimse ses çıkarmıyor diye hayıflanıyoruz. Biz birleşirsek dünyaya yeteriz. Yeter ki farklılıklarımızı zenginlik olarak görelim” dedi.

KADINLARA İHTİYAÇ VAR

Kadınların gücü ile gelişen toplumların güçlü olduğuna dikkat çeken Emine Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Kadınlarımız tüm alanlarda 15 yıl öncesine göre çok daha iyi bir durumda. 2023’e kadar kadınların hayata katılımlarını yüzde 41’e çıkartmayı hedefliyoruz. Dünyanın kadınlara ihtiyacı var.” Kadınların güçlendirilmesi için KADEM’in nitelikli projeler ürettiğini belirten Emine Erdoğan, “KADEM İŞKUR ortaklığıyla yapılan projeyle 42 kız çocuğumuza bilişim teknolojileri ve muhasebe olmak üzere önemli dallarda iş imkanı sağlandı. Umarım diğer STK’lara da örnek olur” şeklinde konuştu.

Milli mücadele döneminde olduğu gibi 15 Temmuz’da da kadının ve milletin gücüyle zafer kazanıldığını söyleyen Bakan Kaya ise, “24 Haziran’da da Kadın’ın gücünü göstereceğiz. Yeni Türkiye ile tekrar devam diyeceğiz” dedi.

#Emine Erdoğan
#Fatma Betül Sayan Kaya
#KADEM
6 yıl önce