|

Evlilikte hoşgörü şart

Evliliği ayakta tutmak karşılıklı hoşgörü ve anlayışa bağlı. İki farklı kişiliğin aynı evde yaşama mücadelesi bazan hayal kırıklığıyla bitebiliyor.

Yeni Şafak
00:00 - 18/08/2001 суббота
Güncelleme: 19:45 - 14/04/2016 четверг
Yeni Şafak

Her insan hayatın önemli bir dönüm noktası olarak görülen evliliğe, farklı hayal ve beklentilerle adım atar. Bunun için de evliliklerin ilk dönemleri oldukça önemlidir. Herşeye rağmen, bireyin hayalinde canlandırdığı kişi ile, evlendiği kişi arasında farklılıklar görmesi, hayal kırıklığına neden olabilir. Ama esas sevgi, esas aşk da bu gerçeklerin anlaşılmasından sonra başlıyor. Uzmanlar ise bunun oldukça normal bir durum olduğunu, yaşamın bir sonucu olarak sorunsuz bir ilişki olamayacağını söylüyorlar. Evliliklerde sorun çıkmasını önlemenin ilk koşulu bireylerin kendi sorunlarının farkında olarak öncelikle bunları çözmeye çalışması ve eşlerini tanıyabilmek için gereken çabayı göstermeleri. Bu noktadaki önemli bir öneride evliliğin oluşumundaki amacın yani mutluluk, duygusal paylaşım ve sevgi ortamının sürdürülmesinin unutulmaması.



Toplumumuzda özellikle daha yoğun olarak görülen, evlenen çiftlerin, aileleri ile ilgili yaşadıkları sorunlardır. Bu konuda çiftlerin takınacakları tavır, senin ailen benim ailem savunmasından kaçınmak ve biz bilincini oturtarak her iki tarafa eşit mesafelerde durmak olacaktır. Toplumsal koşulların farklılaşmasıyla birlikte kadının toplumdaki konumunun değişmesi sorunların artma sebebleri arasındadır. Günümüzde kadın, kocasının arkasında değil, kendi kimliğiyle yanında yeralmak istemektedir. Çiftler evlilik öncesinde bu konularda anlaşmaya vararak da yaşayacakları sorunlardan daha başta kurtulmuş olacaklardır. Belki bu ilk bakışta basit gibi görünen ayrıntılara dikkat edilmediğinde ise sorunlar katlanarak büyümekte ve evlilik ruhu beslenmediği için yavaş yavaş psikolojik boşanmalar meydana gelmektedir.



Sevginizi göstermekten çekinmeyin


Çocuğun eğitimi ailenin taşıdığı en ağır sorumluluklardan bir tanesi. Çocukların eğitiminde anne babaların davranışları, sözlü uyarılarından çok daha etkili. Anne babanın yaşamı, adeta çocuğun örnek kitabı gibi. Çocuğuna her fırsatta yalan söylememeyi öğütleyen bir babanın, telefona cevap veren çocuğuna, "benim evde olduğumu neden söyledin" diye kızması, tutarsızlık örneğidir. Mutlu bir aile için sevginizi göstermekten sakın çekinmeyin.


#Evlilikte
#Hoşgörü
#Sevgi
#Aile
23 лет назад