|

Hem okulumuz hem ümidimizdi

İslami dergiciliğin öncülerinden ‘İslam’ın İlk Emri Oku’ mecmuasındaki seçme yazılar kitaplaştırıldı. Kurucu kadroda yer alan Mehmet Doğru, “Bu dergi bizim için bir okul, milletimiz için de ümit kaynağı oldu” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:37 - 28/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
1961 yılında yayın hayatına başlayan “İslam’ın İlk Emri Oku” mecmuasına ait dergi kapakları Mihrabad Yayınları tarafından sergileniyor. Fotoğraflar: Mustafa İLHAN
1961 yılında yayın hayatına başlayan “İslam’ın İlk Emri Oku” mecmuasına ait dergi kapakları Mihrabad Yayınları tarafından sergileniyor. Fotoğraflar: Mustafa İLHAN

Türkiye’de 1961-1980 yılları arasında düzenli olarak yayımlanan “İslâm’ın İlk Emri Oku” mecmuasındaki seçme yazılar, Mihrabad Yayınları tarafından kitaplaştırılarak okurla buluştu. Kültür hayatına kazandırılan eserde yüzlerce şair ve yazarın, ilim, fikir, sanat ve din adamının çalışmaları yer alıyor. Türkiye İmam Hatip Okulları Derneği tarafından yayımlanan dergi, Milli Türk Talebe Birliği tarafından düzenlenen bir panelle ele alındı. Panele Hayrettin Karaman, Mustafa Uzunpostalcı, Mustafa Ateş, Mehmet Doğru ve Hasan Tekelioğlu konuşmacı olarak katıldı.

BU BİLİNÇ SÜRMELİ

Damla Yayın Grubu Genel Müdürü Hasan Hüseyin Doğru’nun konuşmasıyla başlayan panel, Mihrabad Yayınları Yayın Yönetmeni Mehmet Nuri Yardım’ın moderatörlüğünde gerçekleşti. Derginin kurucularından Mehmet Doğru, “Bu dergi bizim için bir okul olurken milletimiz için de bir ümit kaynağı olmuştur. Türkiye’nin dört bir yanındaki öğretmen, öğrenci ve esnaf dergiye sahip çıktı ve abone sayısını artırmaya çalıştı.” dedi. İlahiyatçı yazar Prof. Dr. Hayrettin Karaman ise “Mektepten mezun olanlar gayret, himmet ve fedakarlık göstererek bu mecmuayı hazırladı. İşte bu ihlas ve dava, bu mektebi bir meslek mektebi değil bir medeniyet mektebi haline getirdi. Bu yükü omuzlarında taşıyan ilk nesil, bu derginin çıkmasını sağladı.Bu bilinç devam ederse her şeyi yapabiliriz” diye konuştu.


İLK MEYVEMİZDİ

Mecmuanın sayılarını saklayan ve eserin hazırlanmasına katkı sunan Ahmet Baltacı, bu derginin imam hatip mezunlarının ilk meyvesi olduğunu belirterek “Mezun arkadaşlarımızla bir araya gelerek bir şeyler yapma derdine düştük ve ilk olarak Konya’da mezunlar derneğimizi kurduk. Mecmuanın kapağına Karatay Medresesi’nin kapısı koyarak ilk sayımızı çıkarmış olduk. Ben de o dönem askere gittiğim için dergiye fikirlerimle katkıda bulunabildim” dedi.

#Mehmet Doğru
#Ahmet Baltacı
6 yıl önce