Dünyanın ilk estetik ameliyat defilesi

Aa
00:0023/09/2013, الإثنين
G: 23/09/2013, الإثنين
Yeni Şafak
Dünyanın ilk estetik ameliyat defilesi
Dünyanın ilk estetik ameliyat defilesi

Amerikalı ünlü estetik cerrah Ramtin Kassir, New York Moda Haftası sırasında düzenlediği dünyanın ilk estetik ameliyat defilesinin birçok tabuyu yıktığını ve estetik müdahalelere yaklaşımı değiştirdiğini söyledi.

ABD'de defalarca yılın doktoru seçilen ve estetik ameliyatlarıyla ülkenin en ünlü doktorları arasında yer alan Kassir, New York Moda Haftası sırasında düzenlediği Güzelliğin Yüzleri adlı estetik ameliyat defilesiyle tüm moda dünyasını şaşkına çevirdi. TV programlarının aranan isimlerinden doktor Kassir, Anadolu Ajansı muhabirinin olay defileye ve projelerine ilişkin sorularını yanıtladı.

İnsanların estetik ameliyat konusunda "abartılı görünmek" gibi bir kaygıya sahip olduğunu belirten Kassir, "İnsanlar yaptığım işleri ne kadar beğenseler de Bruce Jenner ve Kenny Rogers gibi Hollywood oyuncuları gibi olmaktan çekindiklerini bana ifade ediyorlardı. Elbette onlar böyle düşünmekte özgürler ama benim estetikle ilgili bu kaygıları gidermek için bir şeyler yapmam gerekiyordu. Bunun için de estetik müdahaleleri canlı görmelerinin bu kaygıları giderebileceğini düşündüm" dedi.

Uzun süredir sahip olduğu estetik ameliyat defilesi fikrinin aslında bir kutlama partisi şeklinde doğduğunu vurgulayan Kassir, New York Moda Haftası nedeniyle projenin defileye dönüştüğünü ve beklentilerinin çok ötesinde ses getirdiğini kaydetti.

Defile sırasında, modellik yapan hastaların operasyon öncesi ve sonrası fotoğraflarını da podyuma yansıttıklarını anımsatan Kassir, "Eğer hastalarımızın operasyon öncesi fotoğraflarını defile sırasında paylaşmasaydık, birçok kimse onların estetik ameliyat geçirmemiş kimseler olduğunu düşünürdü" açıklamasında bulundu.

Defileye; yüz germe, kaş kaldırma, burun, çene, kulak gibi estetik ameliyatlar geçiren ya da sadece botoks, cilt bakımı gibi uygulamalar yapılan, farklı gelir düzeyi, iş kolları, yaş, etnik köken ve cinsiyetten 50'nin üzerinde hastanın katıldığını kaydeden cerrah Ramtin Kassir, projeyi 2 ayda tamamladıklarını söyledi.

Defileden sonra çok olumlu tepkiler aldıklarını bildiren Kassir, "Yapmak zorunda olmasalar da insanlar pozitif görüşlerini bizimle paylaşıyor. New York Moda Haftası sırasında en fazla konuşulan etkinlik bu defile oldu. Özellikle fikir büyük beğeni topluyor. İnsanlar böyle bir şeye girişmekten bugüne kadar kaçınmış. Bu defile bu noktada tabuları da yıkmış oldu" diye konuştu.

Kassir, kendisine ülke çapında ün kazandıran estetik ameliyatları ve tekniği hakkında da açıklamada bulundu. İhtiyaç duyulması durumunda, estetik ameliyatların kişiye özgüven ve özsaygı verdiğini anlatan doktor Kassir, bunun sonucunda da insanların daha mutlu ve işlerinde daha başarılı olduklarının bilindiğini dile getirdi.

Üç boyutlu kil çalışmaları da yapan Kassir, "Estetik müdahalelerimde Rönesans güzellik anlayışı çerçevesinde, matematik prensiplerini ve altın oranları yüksek teknoloji eşliğinde kullanıyorum. Hastalarımın doğal görünmeleri ilk önceliğim. Uzun yıllardır sanatla ilgileniyorum. Hastalar, doktorlarının sadece bir teknik adam olmaktan öte, aynı zamanda sanatçı olmasından memnuniyet duyuyor" dedi.

Estetik ameliyat defilesini gelecek yıl tekrarlamayı planladıklarını ifade eden Kassir, başka projeler üzerinde de çalıştığını sözlerine ekledi.