|

İstanbul için caz vakti

Dünyaca ünlü caz müzisyenlerinin yer aldığı 15. İstanbul Caz Festivali, önceki akşam başladı. 200'ün üzerinde sanatçının katılacağı konserler zinciri ay boyunca sürecek.

İstanbul
00:00 - 3/07/2008 Perşembe
Güncelleme: 22:27 - 2/07/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
İstanbul için caz vakti
İstanbul için caz vakti

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın (İKSV) düzenlediği 15. Uluslararası İstanbul Caz Festivali, önceki akşam açılış töreni ile başladı. The Marmara Esma Sultan'daki gecede, ünlü caz bandolarından Coolbone bir konser verdi. Gecede, 15. Uluslararası İstanbul Caz Festivali'nin “Yaşamboyu Başarı Ödülü”, sanatçı Tuna Ötenel'e verildi.

40 TOPLULUK 200 SANATÇI

İstanbul'u iki hafta boyunca bir caz kentine dönüştürecek olan Festival, 40'ın üzerinde topluluk ile 200'ün üzerinde yerli ve yabancı müzisyene ev sahipliği yapacak. Festivalin onur konuğu Herbie Hancock, kendisine “En İyi Albüm” dalında Grammy kazandıran, “River-The Joni Letters” projesi ile dün akşam Açık Hava Sahnesi'nde izleyiciyle buluştu. Hancock, bugün bir konser daha verecek. Rock müziğinin efsane isimlerinden Lenny Kravitz de 30 Temmuz'da Kuruçeşme Arena'da sahne alacak. 7 Grammy ödüllü Al Jarreau da, 16 Temmuz'da hayranlarıyla buluşuyor. Festivalin geniş programı www.iksv.org/caz adresinden öğrenilebiliyor.



16 yıl önce