|

İznik'in fetih töreninde 'Diriliş Ertuğrul'

TRTde yayınlanan 'Diriliş Ertuğrul' dizisinin İstanbul Beykozdaki film setini ziyaret eden İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ve Belediye Başkanı Ak Partili Osman Sargın, dizi ekibini 2 Marttaki İznikin fethinin 685inci yıldönümü törenlerine davet etti.

Yeni Şafak
09:30 - 29/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 10:36 - 29/02/2016 Pazartesi
DHA

Beykoz Rivadaki film setini dolaşarak, 'Diriliş Ertuğrul' dizisinin yapımcısı Tekden Film Şirketi'nin Kurumsal İletişim Koordinatörü Hüseyin Özçelikten bilgi alan İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ve Belediye Başkanı Osman Sargın, dizide Ertuğrul Gaziyi canlandıran Engin Altan Düzyatan ve Hayme Ana Hülya Darcan başta olmak üzere oyuncularla da görüştü.



Osman Gazi'nin oğlu Orhan Gazi'nin, İznik'i 2 Mart 1331 yılında fethettiğini belirten İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, şöyle dedi:



"İznik, Osmanlı İmparatorluğu'nun, beylikten imparatorluğa giden süreçte, deyim yerindeyse adeta bir mihenk taşı olmuştur. Şanlı tarihimizi yeniden canlandırmak ve genç nesillerimize geçmişimizi unutturmamak adına düzenleyeceğimiz İznik Fethinin 685'inci yıldönümü Fetih Şöleninde sizleri aramızda görmekten onur ve gurur duyacağız."



Dizi yönetmeni Metin Günay ve Ertuğrul Gazi'yi canlandıran oyuncu Engin Altan Düzyatan'ı sette başarılar dileyen Kaymakam Pehlivan ve Başkan Sargın, İznik Çinisi hediye etti. Tekden Film Şirketinin Kurumsal İletişim Koordinatörü Hüseyin Özçelik de "Medeniyetler başkenti Altın Şehir İznik'in Fetih şöleninde yer almak bizlere tarihi bir sorumluluk yüklemiştir. Fetih Şöleninde bulunmak bizlere mutluluk verecektir" dedi.


#Diriliş Ertuğrul
#İznik’in fetih töreni
8 yıl önce