|

Konya'da Mevlana buluşması

Mevlana Celaleddin-i Rumi, ahrete intikalinin, kendi ifadesiyle Şeb-i Arus'unun (Düğün Gecesi) 738'nci yıldönümünde yerli ve yabancı binlerce insanı yine Konya'da biraraya getirdi.

Konya
00:00 - 18/12/2011 Pazar
Güncelleme: 00:42 - 18/12/2011 Pazar
Yeni Şafak
Konya'da Mevlana buluşması
Konya'da Mevlana buluşması


Hz. Mevlana'nın 738. Vuslat Yıldönümü kapsamında düzenlenen Şeb-i Arus (Düğün Gecesi) töreni, geniş bir katılımla gerçekleşti. Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Ürdün Başbakanı Awn Khasawneh, başbakan yardımcıları Bülent Arınç, Bekir Bozdağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Birliği Bakanı Eğemen Bağış, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, siyasetçiler, bürokratlar ve çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.

MEVLANA ASIRLARI AŞAN BİR ŞAHSİYET

Törende konuşan Bakan Davutoğlu, "Hz. Mevlana zirve insanlardan biriydi. Hz. Mevlana asırları aşan bir şahsiyettir" dedi. Başbakan Erdoğan'ın toplantıya katılamadığını hatırlatan Davutoğlu, "Ancak aramızda Mevla'na aşığı bir başka Başbakan var" diyerek Ürdün Başbakanı Khasawneh'i tanıttı. CHP lideri Kılıçdaroğlu ise konuşmsında “Mevlana aşktır, İslam'dır. Mevlana'yı evrensel yapan, onun mesajlarını evrensel kılan beslendiği kaynaktır, yani İslam'dır" ifadelerini kullandı. Bakan Arınç da bütün sanatçı ve şairlerin, merhametin, sevginin kaynağını aradığını kaydederek, "Bu kaynak; Hz. Mevlana'nın 'kölesiyim' dediği Kur'an-ı Kerim'dir” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve bakanların da telgraflarıyla iştirak ettiği gecede Şeb-i Arus ayini gerçekleştirildi.

KİLİSE'DE MEVLEVİ AYİNİ

738. Vuslat Yıldönümünü kapsamında Büyükada San Pacifico Latin Katolik Kilisesi'nde de Şeb-i Arus gecesi düzenlendi.

Bu arada Şeb-i Arus'u izlemek için Konya'ya gelen Ürdün Başbakanı Awn Khasawneh'in eşi yemek sırasında rahatsızlandı. Ambülansla kaldırıldığı hastaneden 2 saat sonra taburcu edilen Bayan Khasawneh'in sindirim sisteminden rahatsızlığı geçirdiği ve tehlikesinin olmadığı açıklandı.


12 yıl önce