|

Kültür tarihçisi Semavi Eyice'ye veda

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi sanat ve kültür tarihçisi Prof. Dr. Semavi Eyice, 96 yaşında hayatını kaybetti. Prof. Dr. Eyice'nin cenaze töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Fatih Cami'nde düzenlendi.

Yeni Şafak
13:50 - 30/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 14:54 - 30/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Semavi Eyice'yi son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Semavi Eyice'yi son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Hayatını kaybeden Prof. Dr. Semavi Eyice için Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ve çok sayıda seveni katıldı.

Semavi Eyice’nin kızı Gülsen Eyice gazetecilere yaptığı açıklamada, “
Türkiye’ye dünyaya çok değerli eserler bırakmış bir insan. Babam olduğu için gurur duyuyorum. Son nefesine kadar yanındaydım. Mekanı cennet olsun. Teşekkür ediyorum
” dedi.

Prof. Dr. Eyice’nin torunu Gülüm Güven ise, “İstanbul için, dünya için Türkiye için çok kıymetli bir insandı. Çok kıymetle eserleri vardı. Umarız arkadan gelen gençlerimiz de onun eserlerinden yararlanır ve tarihimize sahip çıkmada en az onun kadar hassas olurlar. Bugün birçok cami ve medresemizde gerçekten emekleri var. Birçoğunun kurtarılmasında büyük mücadeleleri var. Umarım bunun kıymeti bilinir. Bu vesile ile birçok eski eserimizin kurtarılmasını sağlarlar. Her kurtarılan eser büyükbabam için onur vericiydi” diye konuştu. Eyice’nin vasiyetin yerine getirilerek

Vasiyeti yerine getirildi

Fatih Camii haziresine defnedileceğini vurgulayan Güven, “Buraya gömülmek istiyordu. Fatih’te olmak istiyordu. Büyükbabamın çocukluğunun geçtiği yerler burası. Suriçi onun için çok kıymetliydi. Biz de son arzusunu yerin getirmenin gururunu yaşıyoruz. Halil İnalcık da burada zaten. İki kıymetli insan diğer kıymetlilerin yanına yerleşiyor. Bu bizim için büyük mutluluk” ifadelerini kullandı.



#Semavi Eyice
#REcep Tayyip Erdoğan
#Fatih Cami
6 yıl önce