|

Mağaradan haber geldi

Peynirlik mağarasına iniş yapan Boğaziçi Üniversitesi Mağaracılık Kulübü üyesi 6 mağaracının kaybolmadığı, sadece rekor denemesine devam ettiği açıklandı.

Yeni Şafak
00:00 - 21/08/2001 Salı
Güncelleme: 20:17 - 19/04/2016 Salı
Yeni Şafak

İçel'in Anamur ilçesindeki Çukurpınar yaylasında bulunan Peynirlik mağarasına inen 6 mağaracı ile bağlantının kurulduğu bildirildi. Vali Vekili Ruhi Paker, "Hepsi sağ ve mahsur kalma olayı sözkonusu değil" dedi. Vali Vekili Paker, üç gün önce aşırı yağış nedeniyle mağara girişinde su ve taş birikmesi sonucu telefon bağlantısı kesilen içerdeki mağaracılarla dün sabah yeniden bağlantı kurulduğunu bildirdi. Olay yerindeki Silahlı Kuvvetler'le Sivil Savunma ekiplerinin arama kurtarma timlerinin de çalışmalara katıldığını kaydeden Paker, şunları söyledi:



Bağlantı kuruldu


"Peynirlik mağarasının bulunduğu bölge ile telefon ve telsiz bağlantısı sorunlu olarak sağlanabiliyor. Son görüşmede, mağaraya inen mağaracılarla bağlantı kurulduğu bilgisini aldım. Bilindiği gibi, Peynirlik Türkiye'nin en derin mağarası. Sanıyorum, mağaracılar rekor denemesi peşindeler. Ancak, paniğe gerek yok."


#Peynirlik mağarası
#Boğaziçi Üniversitesi Mağaracılık Kulübü
#İçel
23 yıl önce